Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Torba Yasadan Kanal İstanbul Çıktı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın bugün açıkladığı ve içinde bedelli askerlik ile ilgili düzenlemenin de olacağı torba yasanın içinde üç sürpriz madde daha yer alıyor.

yapi.com.tr
Torba Yasadan Kanal İstanbul Çıktı

Habertürk’ten Muharrem Sarıkaya’nın haberine göre; torba yasa teklifine üç madde daha eklendi. Maddeler arasında hükümetin ‘Çılgın Proje’ olarak tanımladığı, Kanal İstanbul projesi de bulunuyor.

Torba yasadaki Kanal İstanbul maddesine göre, projenin yap-işlet-devlet yöntemiyle ihaleye çıkarılmasına olanak tanınacak.

65 milyar TL'ye mal olması beklenen projenin yapım maliyeti, kanal genişliği 400 metreden 275 metreye çekilerek yarı yarıya azaltılacak. Böylelikle projeden yaklaşık 30 milyar TL tasarruf elde edilmesi bekleniyor. Çalışma kapsamında 1.7 milyar metreküp kadar çıkması beklenen hafriyat miktarı da yaklaşık 800 milyon metreküp azalacak.

Sene sonunda ihalesi düzenlenecek olan asrın projesi Kanal İstanbul'un inşaatı sırasında çıkacak olan hafriyatın bir bölümü de Atatürk Havalimanı'nın yerine yapılacak Millet Bahçesi'nde kullanılacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/torba-yasadan-kanal-istanbul-cikti_166878.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!