Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Torunlar GYO, 'Mall of İstanbul'un Yapımına Başladı

Torunlar GYO, Mahmutbey'de yer alan AVM, rezidans, ofis ve otel olarak tasarlanan karma kullanım projesi Mall of İstanbul'un yapımına başladı.

yapi.com.tr / AA
Torunlar GYO, 'Mall of İstanbul'un Yapımına Başladı

Torunlar GYO, Mahmutbey'de yer alan AVM, rezidans, ofis ve otel olarak tasarlanan karma kullanım projesi Mall of İstanbul'un yapımına başladı.

Mall of İstanbul konsepti içinde dört kule olarak tasarlanan rezidansların satışını da başlatan Torunlar GYO, satışa çıkan 515 dairenin şu ana kadar 270'inin satışını gerçekleştirdi.

2013'ün ikinci yarısında tamamlanması hedeflenen projede, satışa sunulan iki blokta stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere farklı büyüklükte rezidans daireler yer alıyor. Projede 53 metrekare stüdyo dairelerin fiyatı 150-165 bin lira, 78?89 metrekarelik 1+1 dairelerin fiyatı 214-309 bin lira, 107-129 metrekarelik 2+1 dairelerin fiyatı 290-441 bin lira, 169-182 metrekarelik 3+1 dairelerin fiyatı 429-598 bin lira, 216 metrekarelik 4+1 dairelerin fiyatı ise 662-700 bin lira arasında değişiyor.

Mahmutbey'de, D-100, TEM ve Basın Ekspres yollarının kesişim noktasında yer alan proje, kısa süre içinde hayata geçmeye hazırlanan, Otogar-Bağcılar-Olimpiyat Köyü metro istasyonuna 800 metre uzaklıkta bulunuyor. Bölgedeki 2. metro hattı olarak planlanan Havaalanı-İkitelli hattına ise doğrudan bağlantı imkanına sahip.

140 bin 680 metrekare araziye sahip projede 270 bin metrekare otopark alanı, 135 bin metrekare AVM kiralanabilir alanı, 1.200 adet dairenin yer aldığı 165 bin metrekare konut alanı, 28 bin metrekare ofis ve 300 odalı 5 yıldızlı otel yer alıyor. Projenin içinde nostaljik tramvay da bulunuyor.

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Torunlar GYO olarak 2014 yılının ilk çeyreğine kadar öngördükleri 700 milyon dolarlık yatırım planlarının ilk adımını ''Mall of İstanbul'' projesi ile attıklarını, 323 milyon dolar yatırımla hayata geçirecekleri Mall of İstanbul'un, Torunlar GYO'nun da şimdiye kadar gerçekleştirdiği en büyük yatırım olma özelliğini taşıdığını vurguladı.

Projeye çok büyük ilgi olduğunu ifade eden Torun, ''Projemiz Avrupa yakasının batısında kavşak noktasında. Dün Sayın Başbakanımızın açıkladığı 'İstanbul iki yarım ada bir ada'dan oluşan çılgın projesinin tam ada diye tarif edilen noktasındayız. Belki 10 yıl sonra diyeceğiz ki Avrupa adasının tam göbeğinde olan Mall of İstanbul'da yaşıyorum diyeceğiz. Kısa gelecekte Mall of İstanbul bölgenin adresini tarif etmede bir mihenk taşı olacak'' diye konuştu.

Projenin 4 yılda geliştirildiğini söyleyen Torun, ''Bizim için bir anlamda ustalık diyebileceğimiz bir proje. Arsa ile birlikte bu 700 milyon dolarlık bir yatırım. Türkiye'nin de karma proje olarak en büyük projelerinden birisi'' dedi.

Aziz Torun, proje tamamlandığında toplam 10 bin kişilik insan potansiyeli olacağını, AVM'lere günlük ortalama 50-60 bin ziyaretçi geleceğini tahmin ettiklerini söyledi.

''Projenin tamamının imar durumu ile ilgili herhangi bir sorun yok''

Soruları da yanıtlayan Torun, buranın üzerinden teller geçen bir bölge olduğunu, elektrik hatlarının yerin altına alınması için 15 trilyon lira para harcadıklarını belirtti.

Ali Sami Yen ile ilgili mahkeme kararının sorulması üzerine Torun, projenin tamamının imar durumu ile ilgili herhangi bir sorun olmadığını belirterek, şunları söyledi:

''Yapılacak itirazlar ya da yeniden sunulacak bilirkişi raporlarıyla ilgili TOKİ bu işin muhatabı. TOKİ'nin yine imar planında yapacağı revizyonlarla çözülecek olan bir konu ama proje devam ediyor. Projenin tamamının imarı ile ilgili herhangi bir durdurma söz konusu değil. Proje geliştirme ile ilgili sürecimiz devam ediyor. TOKİ'nin arazi sahibi olarak bize çizeceği doğrultuda yürüyeceğiz.''

''İstanbul dünya kenti olmanın değerini henüz bulamadı''

Aziz Torun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Kanal İstanbul'' projesine ilişkin olarak de bu hayali 500 sene ya da 20 sene önce de birilerinin düşündüğünü gördüklerini, İstanbul için hayal edilen vizyon proje olduğunu, bugünkü siyasilerin de bu hayali gerçekleştirmek için adım attıklarını, bunu takdir etmek gerektiğini belirtti.

İstanbul'un dünya kenti olduğunu ancak dünya kenti olmanın değerini henüz bulmadığını ifade eden Torun, şunları söyledi:

''İstanbul bir finans merkezi, kültür, sanat merkezi, ticaret merkezi olmalı. Yapılacak bu tür projelerle İstanbul çok daha farklı bir noktaya gelecek. Şehrin batıya kayan büyümesi ile yeni kanalı, bölgeye, şehre, İstanbul'a Türkiye'ye değer katacak bir proje olarak görüyoruz. İstanbul için hayal edilen ama yapılamayan bir projenin hayata geçirilmesi. Ben inanıyorum ki yap-işlet-devret modeliyle bu projeyi yapacak yatırımcılar da çıkacaktır. Türkiye dünyanın gözde ülkelerinden birisi. Halka arzda Avrupa'ya road show'lara gittiğimizde Türkiye'ye olan ilgiyi gördüğümüzde biz üzerinde oturduğumuz değerin biraz farkında olmadığımızı da gördük.''

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emre Torun da lansman dönemine özel düzenlenen kampanya ile yüzde 5 oranında peşinat ödeyen müşterilerin ara ödemelerde vade farksız öteleme fırsatlarından faydalanabildiklerini, yüzde 10'luk ilk ara ödeme vade farksız 1 yıl, yüzde 10'luk diğer ikinci ara ödemenin ise vade farksız 2 yıl olacak şekilde ötelenebildiğini, kalan yüzde 75'i için anlaşmalı bankalardan yüzde 0,76'dan başlayan faizlerle ve 120 aya kadar vadelendirme seçenekleri bulunduğunu belirtti.

Metrekare fiyatlarına ilişkin olarak da Torun, ''Konutlarda 2 bin 600 liradan başlayan ve 3 bin 200 lira arasında değişen metrakare başına fiyatlarımız var. Ofisleri de önümüzdeki haftalarda satışa sunmayı planlıyoruz'' dedi.

Torunlar GYO Proje Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Yezdan Kanaat ise AVM içinde temalı eğlence parkı, snowpark, 18 salonlu sinema, temalı müze, dünya ve Türkiye'nin yöresel mutfaklarını bir araya getiren Gourmet Center, botanik park gibi farklı bir çok alana da proje içerisinde yer verdiklerini kaydetti.

ETİKETLER: firma proje
http://www.yapi.com.tr/haberler/torunlar-gyo-mall-of-istanbulun-yapimina-basladi_87108.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!