Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Konteyner Kentte Yangın
BÖLÜM SPONSORU

Towada Sanat Merkezi




Proje, Japonya’nın Aomori Vilayetindeki Towada kentinde yer alan, toplu etkinlikler ve güncel sanat sergileri için bir alanı da içinde barındıran bir belediye müzesi. Dikdörtgen şeklindeki mekan, kamu ofislerinin bulunduğu bir ana cadde üzerinde yer alıyor. Towada Sanat Merkezi, bulunduğu caddenin ve genel olarak şehrin yeniden canlandırılması misyonunu üstlenmiş durumda. Yapının planı, dersler ve workshoplar için mekanları, bir cafe, kütüphane, aktivite ve sergi odalarını içeriyor.

Bu proje için özel olarak ısmarlanan birçok sanat yapıtı, müze içindeki alanda geçici olarak sergilenecek. Mekanda bireysel sergiler ve diğer fonksiyonlar için, birbirine geniş cam koridorlarla bağlanan bağımsız sergi odaları bulunuyor. Buralarda her fonksiyon için farklı yapı sistemleri, aydınlatma koşulları ve oranlar tasarladık. Bunun mimari ve sanat eseri arasında daha yakın bir ilişkiye olanak sağlayacağını varsaydık. Locaların ve koridorların dağınık düzeni, ayrıca sergiler ve diğer aktiviteler için kullanılabilecek yarı özel dış mekanlar da yaratıyor. Yapı, ziyaretçilerin sanat eserleri arasındaki kentsel ortamı deneyimlerken, bağımsız bir evden diğer bir bağımsız eve yolculuk ettikleri küçük bir kasaba gibi görülebilir.

Tek başlarına duran sergi mekanları, aynı zamanda büyük bir bütünsel görüntü oluşturacak şekilde, birbirlerine oldukça yakın kümelendiler. Ayrıca yapılar, dışarıya yayılan aktiviteler için dışa doğru açılacak şekilde tasarlandılar.


http://www.yapi.com.tr/haberler/towada-sanat-merkezi_95906.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!