Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Trakya'daki 20 Trilyon Metreküp Doğalgazın Sırrı Çözüldü

Trakya’da, 20 trilyon metreküplük doğalgaz rezervi bulunduğu yönündeki haber ve yorumların “sırrı” çözüldü. Bölgede sondaj yapan Kanadalı Valeura kaynakları, 20 trilyon “tcf” doğalgaz olabileceği tahminini dile getirdi.

yapi.com.tr
Trakya'daki 20 Trilyon Metreküp Doğalgazın Sırrı Çözüldü

İngiliz The Daily Telegraph gazetesinde kısa süre önce bir haber yer aldı. Haberde, Kanadalı şirket ile Norveçli ortağı Equinor’un, İstanbul’a 2 saatlik mesafede, Trakya bölgesinde doğalgaz sondajı yaptığına işaret edildi.

Bölgede, “20 trilyon metreküp doğalgaz rezervi” bulunduğu öne sürüdü. Gazete, “Doğalgazı tamamen yurt dışından ithal eden Türkiye, böylece Rusya’ya olan enerji bağımlılığından kurtulabilir. Bu miktardaki doğal gaz rezervi aynı zamanda Türk ekonomisini de besleyebilir” yorumunda bulundu.

İşin aslı ne?
Bu haber büyük heyecan yarattı. Habertürk'ten Olcay Aydilek, bölgede sondaj yapan şirketlerle, doğalgaz uzmanlarıyla ve Ankara’da enerji yönetimiyle görüştü. İşin aslını sordu. Bir yanlış anlamanın olduğu ortaya çıktı. Kanadalı Valeura kaynakları, 20 trilyon “tcf” doğalgaz olabileceği tahminini dile getirdi. Bu açıklama, 20 trilyon metreküp olarak haberlerde yer aldı.

Oysa, ABD sisteminde kullanılan bu birim, “kübik feet” anlamına geliyor. Metreküpe çevrildiğinde 500-550 milyar metreküpe denk düşüyor. Şirket, bölgede bugüne kadar 3 sondaj yaptı. Üçüncü sondajın da henüz teknik sonuçları alınmadı. Bu işlemin birkaç ay alması bekleniyor. Net bir veri söz konusu olmadığı için rezerve ilişkin rakam vermek de mümkün değil.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir...

http://www.yapi.com.tr/haberler/trakyadaki-20-trilyon-metrekup-dogalgazin-sirri-cozuldu_172557.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!