Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Ürdün'ün Suyu Türkler'den

TSKB'den Gama'nın Rüzgâr Santrallarına 44 Milyon Avro

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, Gama Enerji’nin sahibi olduğu Garet Enerji’nin kuracağı 2 yeni rüzgar santrali (RES) için 44 milyon avro tutarında finansman sağladı.

Radikal Gazetesi
TSKB'den Gama'nın Rüzgâr Santrallarına 44 Milyon Avro

TSKB, Gama Enerji'nin iki rüzgâr santralı için 44 milyon avro kredi sağladı. 2011'de devreye girecek santralların toplam maliyeti 75 milyon dolar...

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Gama Enerji’nin sahibi olduğu Garet Enerji’nin kuracağı 2 yeni rüzgar santrali (RES) için 44 milyon avro tutarında finansman sağladı.

İki yıl geri ödemesiz 11 yıl vadeli kredi ile Garet Enerji, Çanakkale Ezine’de kurulacak olan 9 türbinli 22.5 megavat (MW) kurulu gücü sahip Sares rüzgâr santralından 85.1 milyon kilovat saat elektrik üretmeyi planlıyor.

Santrallar 2011’de devrede

İzmir Aliağa’da kurulacak diğer santral olan dört türbinli 10 MW’lık Karadağ RES’den ise 29.4 milyon kilovat saat elektrik üretilecek. Sares’in işletmeye başlama tarihi 2010 yılı sonu, Karadağ’ın ise 2011 yılının ilk çeyreği olarak öngörülüyor.

TSKB ve Gama Enerji arasındaki kredi anlaşması imza töreninde konuşan TSKB Genel Müdür Halil Eroğlu, banka olarak yenilenebilir enerjiye yönelik 200 projeyi değerlendirdiklerini, bunlardan 83’ünü finanse ettiklerini söyledi. Bu projelerin toplam finansman tutarının 4.1 milyar dolar olduğunu, bu rakamın 3.1 milyar dolarını TSKB olarak finanse ettiklerini açıklayan Halil Eroğlu, projelerin tamamlandığında Türkiye’nin karbondioksit salınımının 5.3 milyon ton ile yüzde 1 oranında düşürüleceğini söyledi.

Payımız yüzde 20 olacak

Gama Enerji’nin EPDK’da lisans bekleyen projelerinin de olduğunu vurgulayan Gama Enerji Genel Müdürü Arif Özozan, “Bizim 2 bin 300 megavat operasyonel bir portföyümüz var. Bunu 4 binler çıkartmayı hedefliyoruz. Gama Enerji, 2023 yılına kadar enerji sektörüne yüzde 20’nin üzerinde katkıda bulunacak” dedi. 

Maliyet 75 milyon dolar

TSKB’nin 44 milyon avro kredi desteği sağladığı 2 rüzgâr santralı hakkında bilgi veren Özozan, “Toplam proje tutarlarının 75 milyon dolar olması beklenen 22.5 megavatlık Sares RES ve 10 megavatlık Karadağ RES için TSKB’nin düzenlediği ve koordine ettiğin finansmanın sözleşmesini tamamlamış durumdayız” dedi. (anka)

2013’te yine enerji açığı olacak

Gama Enerji Genel Müdürü, yenilenebilir enerji sektöründe güneş enerjisinin göz ardı edildiğini belirterek, “2013 yılından itibaren enerji açığı tekrardan gündeme gelecek.

O nedenle mantıklı politikalar oluşturulması ve bunlara göre yatırım yapılması gerekiyor” dedi.

Özozan, Türkiye’de 5.5 Avro/sent olan alım garantisinin, Almanya’da 39.50, Çek Cumhuriyeti’nde 50, İtalya’da ise 40 Avro/sent dolaylarında olduğunu kaydetti.

 

ETİKETLER: yeşil firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/tskbden-gamanin-ruzgar-santrallarina-44-milyon-avro_79081.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!