Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tuna’dan Osmanlı Köprüsü Çıktı

Tuna Nehri’nde su seviyesinin düşmesi sonucu, Bulgaristan’ın kuzeybatısındaki Vidin kentinde, Osmanlı döneminde inşa edilen bir köprünün kalıntılar

NTV-MSNBC



b>Tuna Nehri’nde su seviyesinin düşmesi sonucu, Bulgaristan’ın kuzeybatısındaki Vidin kentinde, Osmanlı döneminde inşa edilen bir köprünün kalıntılarının ortaya çıktığı bildirildi.

Sofya’da yayımlanan “Duma” gazetesinin haberine göre, Osmanlı komutanı Beyler Bey’in, bugünkü Romanya’ya ava gidişinde geçmek üzere kurdurduğu köprü, 1593 ile 1596 yılları arasında kullanıldı.

Bugünkü Bulgaristan’ın Vidin ile Romanya’nın Kalafat kentlerini birbirine bağlayan eski köprünün varlığı, sadece Plevne kenti bölgesinde bir mağarada bulunan yazılı belgeleriyle Feliks Kanitz adlı bir Çek bilim adamının gezi notlarından bilindiği kaydedildi.
Duma, Vidin’de su seviyesinin bugünlerde 68 santimetreye dek düştüğünü belirterek, kalıntıları bulunan eski köprünün sel basması sonucu ya da Osmanlı’ların akınlarını engellemek için dönemin Rumen hükümdarı Mihail Vityazul tarafından yıkılmış olabileceğini yazdı.
Bu arada, Vidin ile Kalafat arasında Avrupa Birliği’nin (AB) verdiği maddi desteğe rağmen yeni bir köprünün kurulması için 1999 yılından bu yana Bulgaristan ile Romanya arasında yapılan pazarlıkların halen hiçbir sonuç vermediği belirtildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tunadan-osmanli-koprusu-cikti_5493.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!