Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tunceli 'Çevre'si Ayakta!

Tunceli'de Türkiye'nin son dönemlerdeki en büyük çevre mitingi düzenlendi. İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin, Adana ve Diyarbakır başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli kentlerinden Tunceli'ye gelen binlerce çevre dostu, bu sabah çarşı merkezinde toplanarak kortej oluşturdu.

Radikal Gazetesi
Tunceli 'Çevre'si Ayakta!

Tunceli'de Türkiye'nin son dönemlerdeki en büyük çevre mitingi düzenlendi. İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin, Adana ve Diyarbakır başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli kentlerinden Tunceli'ye gelen binlerce çevre dostu, bu sabah çarşı merkezinde toplanarak kortej oluşturdu. Tunceli esnafının da kepenk kapatarak destek verdiği mitingi için oluşturulan kortej yürüyüşe geçti.

Slogan atarak yürüyen çevreciler, ‘Dersim'de Tunceli'de baraj istemiyoruz', ‘Barajlara hayır', ‘Dersim bizimdir, bizim kalacak', ‘Barajlar durdurulsun' diye slogan attı. 20 bin kişilik kortej, çarşı merkezinden başlattığı ve yaklaşık 8 kilometrelik yürüyüşten sonra Atatürk Mahallesi'nde tamamlanan Uzunçayır Baraj gölü kıyısına geldi.

Miting Tertip Komitesi adına konuşma yapan Tunceli Belediye Başkanı DTP'li Edibe Şahin, Türkiye’nin imzaladığı uluslararası çevre sözleşmelerini hiçe sayarak Tunceli'de doğayı tahrip ettiğini ileri sürdü. Başkan Şahin, Tunceli'de doğanın yıllardan bu yana büyük tahribatlarla karşılaştığını belirterek şöyle dedi:

“1990'lı yılların başından itibaren devlet, bölgedeki birçok köyü boşaltarak bölgeyi insansızlaştırdı. Şimdilerde Tunceli doğasını, barajlara boğarak yok etmek istiyor. Tunceli halkı, bu barajların yapımına karşı her türlü yasal eylemini yapacak ve engel olacaktır. Türkiye çeşitli zamanlarda imzaladığı çevre ile ilgili uluslararası anlaşmaları yok sayarak Tunceli’de sit alanı ilan edilmesi gerektiği yerde barajlar yaparak, bölgeyi insansızlaştırmak istiyor. Yapılan bu barajlarla birlikte Aleviler için kutsal sayılan birçok ziyaret yok oluyor. Dersimliler olarak, bu barajların yapılmasını kabul etmeyeceğiz.”

Belediye Başkanı Şahin'in konuşmasından sonra Mikail Aslan ile Ferhat Tunç, konser verdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tunceli-cevresi-ayakta_73165.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!