Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tüneli Yapan Şirket İstifasını İstemiş

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, 2 yıl önce yapımına başlanan ve Manisa- İzmir arasındaki yolculuk süresini 15 dakikaya indirecek Sabuncubeli Tüneli'nin yüklenici firması Koçoğlu İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin iflasını istediğini açıkladı.

yapi.com.tr
Tüneli Yapan Şirket İstifasını İstemiş

Milletvekili Özdağ, mahkemeden gelecek kararın ardından Sabuncubeli Tünel inşaatının tekrar ihale açılacağını kaydetti. Hürriyet'in haberine göre, konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Milletvekili Özdağ, şöyle dedi:

"Manisa- İzmir Sabuncubeli Tüneli ihalesi daha önce yap- işlet- devret modeli ile Koçoğlu firmasında kalmıştı. Bir banka ile anlaşarak kredi sağlayan bu firma, yaklaşık 1.5 yıldır çalışmalarına devam ediyordu. Fakat bir süre sonra oradaki toprağın yapısının zorluğu nedeniyle çalışmalarında biraz zorlandı. Şimdi ise firma, yani Koçoğlu İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, bu tüneli yapamayacağına inanarak iflasını istedi. Bununla ilgili de mahkemeye müracaat etti."

Tünelde inşaatında taşeron firma çalışanı 175 kişinin üç aydır ücretlerini alamadığını söylediğini belirten Milletvekili Özdağ, "İşçi kardeşlerimiz tedirgin olmasınlar, müsterih olsunlar. Eğer bir ödeme sıkıntısı olursa devlet bu konuda her türlü önlemi alır" dedi. Koçoğlu firmasının banka kredisinin bir kısmının açık olduğunu belirten Selçuk Özdağ, "Eğer yeni bir ihale yapılmazsa ki yapılacak, eğer bu noktada bir gecikme olursa buradaki krediden mutlaka işçilerimizin alacaklarının ödenmesi için gayret sarf edeceğiz. Ama biran önce Karayolları Genel Müdürlüğümüz, Ulaştırma Bakanlığımız buranın ihalesini yapacak. İhaleyle beraber de tünelin istediğimiz tarihte hizmete açılmasını sağlamış olacağız" ifadelerine yer verdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tuneli-yapan-sirket-istifasini-istemis_126819.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!