Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Tüneller Yanlış Yatırım'

Prof. Dr. Güngör Evren, İstanbul'da yapılan ulaştırma projlerinin çoğunu "yanlış yatırım" olarak niteledi ve İstanbul'da toplam 30 adet tünelden oluşması planlanan "7 Tepe 7 Tünel" projesinin ise hiçbir planda yer almamasına karşın uygulanmasına başlandığını söyledi.

Cumhuriyet Gazetesi



TÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güngör Evren, İstanbul'da yapılan ulaştırma projlerinin çoğunu "yanlış yatırım" olarak niteledi ve İstanbul'da toplam 30 adet tünelden oluşması planlanan "7 Tepe 7 Tünel" projesinin ise hiçbir planda yer almamasına karşın uygulanmasına başlandığını söyledi.

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen " 7. Ulaştırma Kongresi"nin ardından İstanbul'daki ulaştırma yatırımlarını değerlendiren Prof. Dr. Evren, kentteki ulaşım sorununun çözümü için büyük ölçekli planların olduğunu, "7 Tepe 7 Tünel" projesinin ise bu planlarda ima dahi edilmediğinin altını çizerek "İstanbul'da üzerinde çalışılmış, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de onayladığı oldukça büyük ölçekli planlar var. Bu planlarda tünel projesinin adı bile geçmemekte. Tamamıyla var olan planlara aykırı. Ayrıca bu tüneller İstanbul'un ulaşım sorununu çözemezler. Sorunların artmasına neden olacaktır" diye konuştu. Pek çok ülkede tünellerde meydana gelen kazalardan dolayı ciddi önlemler alındığını belirten Evren, Türkiye'de tüm risklerin dikkate alınmadan tünellerin yapıldığının altını çizdi.

'Keyfi kararla projeler'
TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Başkanı Cemal Gökçe ise, İstanbul'da alınan yanlış yatırım kararlarının sayısının oldukça yüksek olduğunu, yanlış yatırımlara izin verenlerin ise cezalandırılmadığını söyledi. Gökçe, "Alınan kararların hiçbiri şeffaf değil. Keyfi kararlarla projeler uygulanıyor. Altyapı çalışmaları olmayan projeler bizlere dayatılıyor" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tuneller-yanlis-yatirim_56668.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!