Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tünelleri Belediye Yapacak

Başkan Aziz Kocaoğlu, “Salı günü tünellere gireceğiz. Fen İşleri Daire Başkanlığı ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı ekiplerimiz, istasyonlar hariç, bin 62 metre invert (taban) betonuyla 2 bin 225 metre kemer betonlarını atmaya başlayacağız. Konuyla ilgili son birkaç gündür yoğun şekilde çalışıyoruz. Herhangi bir olumsuzluk olmaması için elimizden

Milliyet EGE
Tünelleri Belediye Yapacak

Büyükşehir Belediyesi, yarım kalan ve çökme riski bulunan Üçyol-Üçkuyular metro tünellerinin yapım ihalesinin Kamu İhale Kurumu’nca (KİK) iptali üzerine, tünelleri kendi imkanlarıyla tamamlama kararı aldı. Başkan Aziz Kocaoğlu, “Salı günü tünellere gireceğiz. Fen İşleri Daire Başkanlığı ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı ekiplerimiz, istasyonlar hariç, bin 62 metre invert (taban) betonuyla 2 bin 225 metre kemer betonlarını atmaya başlayacağız. Konuyla ilgili son birkaç gündür yoğun şekilde çalışıyoruz. Herhangi bir olumsuzluk olmaması için elimizden gelen çalışmayı yapacağız” dedi.

Aynı gün veya en geç çarşamba günü Ankara İdare Mahkemesi’nde KİK’in iptal kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali için dava açacaklarını da söyleyen Kocaoğlu, “Büyükşehir Belediyesi’nin şantiye imkanlarıyla, yarım kalan işi tamamlayacağız. İhaleye birim fiyatına göre çıkıldı. Mahkeme, KİK’in iptal kararını bozarsa bizim yaptığımız iş, firmanın yapacağı işten düşülecek” diye konuştu.

Öztaş başlayacaktı ama...

Metronun Üçyol-Üçkuyular hattında tünellerin son betonlarının tamamlanmasını ve iki istasyon yapımını kapsayan ihaleyi kazanan Öztaş’ın sözleşme imzalanmasından sonra işe başlayacağı hafta, davetli olmayan Makro Yapı’nın itirazı üzerine KİK davet usulü yapılan ihaleyi iptal etmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tunelleri-belediye-yapacak_74949.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!