Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Metro’da Zafer Büyükşehir’in

Kamu İhale Kurumu’nun(KİK) 23 Kasım 2009’da verdiği kararla Metro’nun Üçyol-Üçkuyular bölümünün ilk etabının ihalesi iptal edilmişti. Karara karşı 15 Aralık 2009’da Ankara Yedinci İdare Mahkemesi’nde dava açan Büyükşehir Belediyesi’nin yanında İzmir Barosu da müdahil olarak yer aldı. Ankara Yedinci İdare Mahkemesi İzmir’i haklı bularak önceki gün

Milliyet EGE
Metro’da Zafer Büyükşehir’in

Kamu İhale Kurumu’nun(KİK) 23 Kasım 2009’da verdiği kararla Metro’nun Üçyol-Üçkuyular bölümünün ilk etabının ihalesi iptal edilmişti. Karara karşı 15 Aralık 2009’da Ankara Yedinci İdare Mahkemesi’nde dava açan Büyükşehir Belediyesi’nin yanında İzmir Barosu da müdahil olarak yer aldı. Ankara Yedinci İdare Mahkemesi İzmir’i haklı bularak önceki gün “yürütmeyi durdurma” kararı verdi.

Büyükşehir Belediyesi’nin 5 Kasım 2009’da yaptığı İzmir Hafif Raylı Sistem İkinci Aşama Tünel İşleri ile İzmirspor ve Hatay İstasyonları İkmal İnşaatı Yapım İhalesi’ni Öztaş A.Ş kazanmıştı. Fakat Makro Yapı ve Ticaret Limited Şirketi’nin itarızını değerlendiren KİK, ihaleyi iptal etti. Büyükşehir Belediyesi ise karara karşı dava açma yoluna gitti. KİK kararı ile Metro geciktiği için şehrin sivil toplum kuruluşları da belediyenin yanında yer aldı. İzmir Barosu da müdahil olarak davaya katıldı.

İzmir’de projelerin önü açıldı

İzmir Baro Başkanı Özdemir Sökmen, Yedinci İdare Mahkemesi’nin önceki gün verdiği kararla Metro Projesi’nin önünün açıldığını belirterek, “Kamu İhale Kurumu’nun verdiği kararın yanlış olduğu anlaşıldı. Metro İzmirlilerin heyacanla beklediği bir proje. O yüzden biz, KİK’in durdurduğu Ege Üniversitesi-Evka 3 bölümü için belediyenin açacağı davaya da müdahil olacağız. Onu da kazanacağız” dedi.  

Baro adına davayı açan Avukat Enis Dinçeroğlu, şöyle konuştu: “Kamu İhale Kurumu kararı ile üç aya yakın süredir Metro ihalesine engel oldu. Şimdi mahkeme kararı ile ihaleyi kazanan firma işlere devam edecek. Fakat belediyenin yani kamunun başta ekonomik olmak üzere birçok yönden zararı oluyor. Bu da Kurul üyelerinden karşılanabilir” diye konuştu.

Bornova iptalinin gerekçesi açıklandı

Ege Üniversitesi Hastanesi-Evka 3 Metro hattı inşaatının ihalesini de iptal eden Kamu İhale Kurumu (KİK) kararın gerekçesini açıkladı. 4’e karşı 6 oyla alınan kararın gerekçesinde ihaleyi kazanan  konsorsiyumunun yeterli iş deneyimine sahip olmadığı belirtildi. Kararda ayrıca, en düşük teklifi veren ancak birim değerlerin altında kaldığı için reddedilen Ünüvar İnşaat’a kendisini savunması için üç günlük yasal sürenin verilmediği de vurgulandı.
Kararda şu ifadeler yer aldı: “Tek geçerli teklifin yaklaşık maliyetin üzerinde olduğu, dolayısı ile ekonomik açıdan en avantajlı teklifin fiyat yarışması sonucunda oluşmadığından ihale işlemleri ve ihale kararının iptal edilmesi gerekmektedir.”
Karşı oy kullanan ve aralarında KİK Başkanı Hasan Gül’ün de bulunduğu dört Kurum üyesi ise ihaleyi kazanan firmanın yeterliliğin olduğu yönünde görüş bildirdi.

KİK bu kez onayladı

KİK, Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi’nin son ihalesi “Haberleşme Sistemi ile Çiğli ve Cumaovası Lokal Sinyalizasyon”a yapılan itirazı reddetti. KİK’in ihaleyi iptal etmemesiyle Nisan ayından itibaren deneme seferlerine başlanacak projenin önünde
engel kalmadı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/metroda-zafer-buyuksehirin_77005.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!