Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Turanlı: Koşuyolu'na Otel İnşa Edeceğiz

Taş Yapı'nın sahibi Emrullah Turanlı, hakkındaki iddialara yanıt verdi: Bana karşı haksızlığa izin vermem. Darüşşafaka arsasına konut değil, otel yapacağız.

Milliyet Gazetesi



b>Taş Yapı'nın sahibi Emrullah Turanlı, hakkındaki iddialara yanıt verdi: Bana karşı haksızlığa izin vermem. Darüşşafaka arsasına konut değil, otel yapacağız

Taşyapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, Altunizade'deki şirket merkezinde düzenlediği basın toplantısında, firmasıyla ilgili olarak dile getirilen iddialara yanıt verdi. Hiçbir siyasi partiyle bağının olmadığını ve kendisinin 30, ailesinin 60 yıllık ticari hayatı bulunduğunu belirten Turanlı, "100 yıllık ticari hayatımızda devlete ve vatandaşa karşı en ufak bir yolsuzluk ve kasıt varsa bunların hesabını size veririm, bedelini de ödeyeceğim. İddia sahipleri de gelsinler, 10 yılın hesabını versinler" dedi.
İstanbul'da 22 yıldır konut ürettiğini, taşeronlarıyla birlikte 12 bin çalışanı, Irak, Kazakistan, Avrupa ve Balkan ülkeleri de dahil 35 projeleri olduğunu belirten Turanlı şöyle konuştu:
"İş yapan kişilerle ilgili dedikodular olacak. Biz de cevap vereceğiz. Hatalarımız vardır ama bunlar devlete, millete, kişilere zarar getirmez. Rüşvet, delalet, kasıt olmayan yanlışların hesabını veririz. Araştırılmadan iddia ediliyor. Asla tetikçiliğe, bu haksızlığa izin vermem. Gücüm yok ama gariban da değilim."

Koşuyolu'ndaki Darüşşafaka Cemiyeti'ne ait arsanın satın alınmasıyla ilgili bilgi veren Emrullah Turanlı, söz konusu arazinin 4 ay süreyle ilanla satışa çıkarıldığını hatırlattı, Turanlı şöyle dedi:

'Teşekkür aldık'
"Biz gidiyoruz Selçuk Ecza Deposu ile birlikte alıyoruz. Sonra Darüşşafaka'dan, malı ucuza gitmediği için teşekkür alıyoruz. Burası iddia edildiği gibi imarsız bir alan da değil. Bu araziye otel yapma planımız var. İlla konut yapacağım diye bir şey yok.
Buraya otel ya da eğitim tesisi yapılması lazım. Biz otele karar verdik. Bunu için Burc el Arab Oteli'nin mimarlarına proje çizdirdik."
Büyükşehir Belediyesi'nin projeyi incelediğine ve 'emsal fazla' gerekçesiyle reddettiğine işaret eden Turanlı, "Yapılan iş yanlış mı? Yok. Rüşvet var mı? Yok. Bu araziye konut yapabilecekken otel inşa etmeyi tercih ettik. Projede emsali 3'e çektik. İstanbul'da onlarca beş yıldızlı otel var. En az emsali olan 5'tir. Bize verilmedi, 3 verildi. Yatırımımız engelleniyor. Ben mücadeleme devam edeceğim" diye konuştu.

'İnşaat yok'
Emrullah Turanlı, Mecidiyeköy'deki araziyle ilgili eleştiriler konusunda yaptığı açıklamada da, burada inşaata başlandığı iddialarının doğru olmadığını, belediyeden sadece 'zemin iyileştirilmesi' ruhsatı alındığını ve devam eden çalışmanın bu olduğunu anlattı.
Mecidiyeköy'deki proje için söz konusu olan arsayı Doğan Grubu'ndan kat karşılığı aldığını belirten Emrullah Turanlı, bu konuda şu açıklamayı yaptı:
"Olabilir. TC tapularında olan bir yer. Zaten planları yapıldıktan sonra almışım. Beni garip görüyor. Var olan bir şeye kat karşılığı sözleşme yaptım. Yapılan iş doğrudur. Zaten benim şartım avam proje ile burayı almaktı. Burada belediyeye de büyük gelir bırakıyoruz."

Taş Yapı'nın patronu Turanlı, ayrıca, kendilerinin enerji ihalelerine ilgi göstermesinden sonra, ihalelerde fiyatların yukarı gittiğini, yaptıkları işlerin dikkat çektiğini söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turanli-kosuyoluna-otel-insa-edecegiz_49996.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!