Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Turgut’un İmar Kurnazlığı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın imar danışmanı ve İDO Yönetim Kurulu üyesi Fethi Turgut’un Yalova Armutlu’da gayrimenkul zengini olduğu ortaya çıktı. Armutlu’da büyük bir kısmı imara kapalı olan, deniz kıyısındaki bir arsayı da 90 bin TL’ye satın alan Turgut, iki ayda imara açtırdığı arazisinin fiyatını da 500 bin TL’ye

Cumhuriyet Gazetesi
Turgut’un İmar Kurnazlığı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın imar danışmanı ve İDO Yönetim Kurulu üyesi Fethi Turgut’un Yalova Armutlu’da gayrimenkul zengini olduğu ortaya çıktı. Armutlu’da büyük bir kısmı imara kapalı olan, deniz kıyısındaki bir arsayı da 90 bin TL’ye satın alan Turgut, iki ayda imara açtırdığı arazisinin fiyatını da 500 bin TL’ye yükseltti.

Fethi Turgut, 31 Ekim 2006’da satın aldığı yaklaşık bin metrekarelik arsanın imar hakkını arttırmak için 28 Aralık 2006’da Armutlu Belediyesi’ne başvurdu. Turgut, dilekçesinde Yılandar mevkiinde bulunan arsasının büyük bir kısmının planlarda “Bölge Otopark Alanı” olarak görüldüğünü ve inşaat yapılacak alan kalmadığı gerekçesiyle arsasının imara açılmasını istedi. Turgut, kendi parselinde görülen otopark alanının ise kendi parseline 500 metre uzaklıktaki “orman arazisi” içine alınmasını istedi. Turgut’un başvurusu, bir hafta sonra belediye meclis gündemine alınarak, hiçbir değişiklik yapılmadan kabul edildi. Meclis kararının ardından Turgut arsaya yarım milyon TL değerinde 4 katlı bir villa inşa etti.

Arsanın eski sahibi İsmail Kurt ise plan tadilatından önce arsanın ancak 40-50 metrekarelik bölümüne inşaat izni verildiğini belirterek, “Ben belediyeye defalarca başvurdum. Başvurularım reddedildi. Bana bir bayi ya da büfe yapabileceğimi söylediler. Ben de ucuz yollu sattım. Şimdiyse oraya malikâne yaptılar” dedi.

Köyevinden villaya

Turgut’un ayrıca kendisi ve eşine ait Armutlu Mecidiye Köyü’nde havuzlu bir villası, Armutlu merkezde küçük bir çiftlik evi, Armutlu Bozburun’da bir devremülkü ve Armutlu Tavşantepe’deyse bir arsası bulunuyor. Eski Armutlu Belediye Başkanı Celal Göç, Turgut’un Armutlu’ya ilk geldiği dönemde ekonomik durumunun kötü olduğunu belirterek “Turgut’un son yıllarda bu denli mülk sahibi olması dikkat çekicidir. AKP’li belediyenin Turgut’a sağladığı imar ayrıcalıkları da büyük bir yolsuzluktur” dedi. Fethi Turgut’a iddialarla ilgili yönelttiğimiz sorularsa yanıtsız kaldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turgutun-imar-kurnazligi_66863.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!