Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Turist Nemrut Dağı’nı Merak Ediyor, Türkiye Fırsatları Kaçırıyor

Dünya'daki turizm trendinin lüks otellerden, doğanın dokusuyla oluşturulan ekolojik otellere doğru kaydığını söyleyen Eco-Luxury Genel Müdürü Enrico Ducrot, “Türkiye bu konuda büyük bir potansiyele sahip. Yurtdışındaki turistler Bodrumu ya da İstanbul’u değil Nemrut Dağı’nı ve Van’ı merak ediyor. Türkiye büyük tarihini değerlendirmediği için her

Hürriyet Gazetesi
Turist Nemrut Dağı’nı Merak Ediyor, Türkiye Fırsatları Kaçırıyor

Dünya'daki turizm trendinin lüks otellerden, doğanın dokusuyla oluşturulan ekolojik otellere doğru kaydığını söyleyen Eco-Luxury Genel Müdürü Enrico Ducrot, “Türkiye bu konuda büyük bir potansiyele sahip. Yurtdışındaki turistler Bodrumu ya da İstanbul’u değil Nemrut Dağı’nı ve Van’ı merak ediyor. Türkiye büyük tarihini değerlendirmediği için her geçen gün değerini kaybediyor” dedi.

Adalar değerlendirilmeli

Eco-Luxury sisteminin, bulunduğu bölgenin iklimine ve kültürüne uygun butik otellerin, lüks hizmet sunmasından meydana gelen bir felsefe olduğunu anlatan Ducrot, şu bilgileri verdi:

“Dünya genelinde, bu sistemle çalışan 150 otel, kriz yılı olan 2009’da 2 milyar dolar ciro elde etti. Bu süreçte turizm sektörünün ciroları yüzde 4 oranında gerilerken, Eco sisteme geçen işletmelerin cirolarında ise yüzde 18’lik bir artış yaşandı. Üyelerimizden 15 tanesi hükümetlerin sağladığı alanlardan oluşuyor. Türkiye’nin de çok güzel adaları var. Buralar da çok güzel değerlendirilebilir.”

Sit alanları hedefte

Türkiye’deki yeni ya da mevcut yatırımcıların Eco’ya dönüşmesi konusunda yardımcı olduklarını anlatan Ducrot, şöyle konuştu: “Ancak bizim hedefimiz sit alanlarına bu projeyi genişletmek. Değerli vakıf arazilerinin de önümüzdeki dönemde bu sistemle değerlendirilmesini, önümüzdeki yıl içinde Türkiye’de 50 yeni otelin bize başvurmasını bekliyoruz. Ancak bunların içinden sadece 15 tanesini seçerek Eco-Luxury seviyesine yükselteceğiz. Bölgede yatırım yapmak isteyen girişimcilere danışmanlık hizmeti veriyoruz. Çeşitli hizmet paketlerimiz var. Bunların fiyatı 3 bin Euro ile 20 bin Euro arasında değişiyor. Ancak asıl gelirimizi dünyanın pek çok bölgesinde ortak girişimle kurduğumuz otellerden elde ediyoruz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/turist-nemrut-dagini-merak-ediyor-turkiye-firsatlari-kaciriyor_83365.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!