Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Turistik Yörelerde İnşaat Yasağı Başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yasağı genelge ile duyurdu. İlgili valiliklere gönderilen genelge ile 15 Ekim 2010'a kadar inşaat faaliyetlerine ara verilmesi istendi. Yerleşim alanları ile turistik yörelerde sürdürülen inşaat faaliyetlerinin gürültü, görüntü ve çevre kirliliğine sebep olduğuna dikkat çekilen genelgede, önceki yıllarda bu durumun

Zaman Gazetesi
Turistik Yörelerde İnşaat Yasağı Başladı

Turizm sezonuyla birlikte, turistlerin en çok tercih ettiği yörelerde inşaat yasağı da başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, yasağı genelge ile duyurdu. İlgili valiliklere gönderilen genelge ile 15 Ekim 2010'a kadar inşaat faaliyetlerine ara verilmesi istendi. Yerleşim alanları ile turistik yörelerde sürdürülen inşaat faaliyetlerinin gürültü, görüntü ve çevre kirliliğine sebep olduğuna dikkat çekilen genelgede, önceki yıllarda bu durumun rezervasyon iptaline kadar ulaştığı belirtildi.

Ancak son yıllarda getirilen inşaat yasaklarının ve alınan diğer tedbirlerin, turistlerin şikâyetinde önemli azalmalar sağladığına değinildi. Genelgede, söz konusu tarihe kadar sadece yakın çevresinde konaklama yapılan inşaatlarda ve gerekli görülen diğer mahallerde, gürültü, çirkin görünüm, çevreyi kirletme gibi olumsuz etkisi olan ağır nakliyat, hafriyat ve harçlı inşaat faaliyetleri için valiliklerin 'inşaat yasağı' uygulamasını devam ettirmesi istendi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turistik-yorelerde-insaat-yasagi-basladi_79978.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!