Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Turistler, Side Antik Kente Daha Rahat Gidecek

Side Antik Kent'te Roma dönemine ait Sütunlu Cadde batı portiğinde (yolunda) kazı, restorasyon ve conservasyon çalışmaları (eski eser parçalarının yapıştırılması ve temizlenmesi) başladı.

Zaman Gazetesi



ide Antik Kent'te Roma dönemine ait Sütunlu Cadde batı portiğinde (yolunda) kazı, restorasyon ve conservasyon çalışmaları (eski eser parçalarının yapıştırılması ve temizlenmesi) başladı.

Side Müzesi gözetiminde 10 arkeolog, mimar ve restoratörün 4 ay Sütunlu Cadde batı ve doğu portiğinde çalışma yapacağı belirtildi. Side Belediyesi Kültür Müdürü Metin Caz, batı ve doğu yolunun bitmesiyle turistlerin Piskopos Sarayı ve Bazilikası'ndan şehir merkezine rahat bir şekilde giriş yapabileceğini söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yolda kazı çalışmasını 2000 yılında başlattığını belirten Caz, ödenek yetersizliğinden 2003 yılında ara verildiğini ifade etti. Batı portik yolunun yapımı için Antalya İl Özel İdare bütçesinden 250 bin YTL ödenek ayrıldığını aktaran Caz, "Çalışmalar bitince yol üzerindeki Roma, Bizans dönemine ait mozaikler de korunmuş olacak." dedi. 7 yıldır Side'de yaşayan Norveçli mimar Cathrine Gabriela, portikli yol yapıldığında geçişlerde turistlerin ayaklarının çamur ve tozdan kurtulmuş olacağını kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turistler-side-antik-kente-daha-rahat-gidecek_64241.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!