Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Turizm Ruhsatıyla Konut Satan Projeler Durduruldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, haksız kazanç doğurduğu gerekçesiyle turizm tesisi ruhsatı bulunan fakat konuta dönüştürülüp satılan tüm projeler için bir genelge yayınladı. Bakanlık bu girişimle sektörü disiplin altına almayı ve maksada aykırı kullanımın önüne geçmeyi hedefliyor.

yapi.com.tr
Turizm Ruhsatıyla Konut Satan Projeler Durduruldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, turizm ruhsatı bulunan ancak konuta dönüştürülen projeler ile ilgili bir genelge yayınladı. Genelgede özellikle turizm bölgelerinde bir parsel üzerinde isteğe bağlı olarak konut ya da turizm tesisi yapılmasına yönelik ‘tercihli kullanım’ getirildiği belirtilerek, turizmi teşvik etmek için ‘tercihli kullanım’larda turizm tesisi inşaat emsalinin konut alanları inşaat emsaline göre daha yüksek olduğu vurgulanıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu genelge ile daha fazla inşaat hakkı alan ancak daha sonra konut satışı gerçekleştiren müteahhitlere dur diyerek maksada aykırı kullanımın önüne geçmeyi hedefliyor.Genelge ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, bu durum turizmin gelişmesinin önünde bir engel oluşturuyor. Turizm alanı konuta dönüştürülerek kısa vadeli bir yatırım yapılmış oluyor.

Genelge başta Boğaziçi kıyısı olmak üzere Ege ve Akdeniz sahillerini ilgilendiriyor

Turizm ruhsatı olduğu halde konut olarak satışı yapılan projeler İstanbul’un dışında Antalya, İzmir, Muğla, Bodrum ve Çeşme gibi birçok turizm merkezinde de yer alıyor. Bakanlık bu bölgelerden konut alacaklara veya bu yatırımdan faydalanacak olanlara da bir düzen getirmeyi amaçlıyor.

Uygulama inşaatı bitmiş projeler için de geçerli olacak

29 Ocak 2013 tarihinde başlayan uygulama bundan önce başlamış ve inşaatı tamamlanmış projelerin de kapsıyor. Genelgedeki hükümlere uymayan inşaatı bitmiş projelerin de imar planı değişmesi mümkün olacak. Bu genelgenin uygulama tarihi olan 29 Ocak’tan itibaren tüm tapularda işlemler bu genelgenin getirdiği gerekliliklere uygun olarak yürütülecek. Site yönetim planını, mimari projelerin hepsi tapuda işlenecek

İşlemler durduruldu

Turizmden konuta dönüştürülen alanların tapuda işlem görmemesi için çalışma da başlatıldı. Bu şeklide tapu almayı bekleyen konutlar için işlemler durduruldu. Ayrıca bu tür projeler için konut kredisi de verilmemeye başlandı. Tapuda turizm amaçlı göründüğü için yapılan ekspertizlerden de olumsuz rapor veriliyor.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/turizm-ruhsatiyla-konut-satan-projeler-durduruldu_106639.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!