Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türk Bulgar Ticaret ve Sanayi Odası Hasköy'de Şube Açtı

Kısa adı TBTSO olan Türk Bulgar Ticaret ve Sanayi Odası Bulgaristan'ın önemli sanayi kentleri arasında yer alan Hasköy'de şube açtı.

yapi.com.tr / AA
Türk Bulgar Ticaret ve Sanayi Odası Hasköy'de Şube Açtı

Kısa adı TBTSO olan Türk Bulgar Ticaret ve Sanayi Odası Bulgaristan'ın önemli sanayi kentleri arasında yer alan Hasköy'de şube açtı.

Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği Ticaret Ateşesi Ertan Demirel, Türkiye'nin Filibe Başkonsolosu Ramiz Şen, Hasköy Belediye Başkanı Georgi İvanov, milletvekilleri, Hasköy'den Türk ve Bulgar iş adamları ile Hasköy Ticaret Odası yöneticilerinin katıldığı açılış töreninde konuşan TBTSO Başkanı Zeki Bayram iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin halen oturmuş olmadığını söyledi. TBTSO gibi siyaset üstü kuruluşların ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinde büyük rol oynadıklarını belirten Bayram, ''Ortak potansiyelimizi kullanmak zorundayız. Bunun için de iş adamları olarak birlik içinde hareket etmeliyiz'' dedi. TBTSO'nın daha fazla desteği Bulgaristan'daki mahalli idarelerden aldığını kaydeden Zeki Bayram, Hasköy şubesinin açılmasının bunun en güzel örneklerinden biri olduğunu bildirdi. Bayram Türk ve Bulgar iş adamlarına ''Her iki ülkedeki yatırım projelerinizi bizimle paylaşın, elimizden gelen yardımı yapalım'' çağrısında bulundu.
    
Hasköy Belediye Başkanı Georgi İvanov da konuşmasında Türkiye'nin güçlü bir ekonomiye sahip olduğunu belirterek ''Türkiye ile ekonomik ilişkilerimizi daha da geliştirmek istiyoruz. Türkiye sınırına yakın olan Hasköy'e Türk yatırımcılarını bekliyoruz'' dedi.
    
Türkiye'nin Filibe Başkonsolosu Ramiz Şen de TBTSO Hasköy şubesinin bölgenin ekonomik kalkınmasında önemli rol oynayacağına inandığını söyledi. İş adamlarına çalışmalarında başarılar dileyen Şen, ''Biz Türkiye Başkonsolosluğu olarak her türlü desteği vermeye hazırız'' diye konuştu.
    
TBTSO'nun Hasköy şubesi Başkanlığı görevini Türk kökenli işadamı Şener Sabri yürütecek.

ETİKETLER: ekonomi kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/turk-bulgar-ticaret-ve-sanayi-odasi-haskoyde-sube-acti_91587.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!