Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türk Çeliği, ABD Üreticilerini Korkuttu

Türk çeliği, ABD çelik üreticilerini ürküttü. Türkiye’nin ABD’ye yönelik çelik ihracatının bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 79 oranında artması üzerin

Ticaret



b>Türk çeliği, ABD çelik üreticilerini ürküttü. Türkiye’nin ABD’ye yönelik çelik ihracatının bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 79 oranında artması üzerine ABD çelik üreticileri, ticaret temsilciliğine başvurarak, Türkiye’nin çelik ihracatının frenlenmesini istediler.

TİCARET muhabirine bilgi veren kaynaklar, “Başkan Bush, Mart 2002’de ABD çelik üreticilerini korumak için çelik ithalatına yüzde 30 vergi getirirken, Türkiye ve bazı ülkeler, bu uygulamadan muaf tutulmuştu.

Ancak, ABD’ye yönelik ihracatın yılın ilk çeyreğinde büyük artış göstermesi üzerine ABD çelik lobisi Türkiye ile gümrük artışından muaf tutulan ülkelerin de yeni tarife kapsamına alınmasını istdiler. ABD kongresinin iki kanadından da büyük destek sağlayan yerli çelik üreticileri, ABD Ticaret Temsilciliği bürosuna başvurarak, Türkiye ile Hindistan’ın da tarife kapsamına alınmasını istedi” dediler.

TİCARET muhabirinin belirlemelerine göre Başkan Bush’un, “Yerli çelik üreticilerini korumak için getirdiği tarife artışı kapsamındaki ülkelerden ABD’ye yapılan ihracatta yüzde 11 daralma görülürken, kapsam dışı kalan Türkiye’nin ABD’ye çelik ihracatı ilk çeyrekte yüzde 79 artıp, 77 milyon dolarlık çelik ihracatı gerçekleştirildi.”

Dış Ticaret Müsteşarlığı verilerine göre 2001 yılında Amerika Birleşik Devletleri’ne 217.4 milyon dolar, 2002 yılında da 358.4 milyon dolarlık ihracat gerçekleşirken, bu yılın Ocak- Mart döneminde ihracat yüzde 79 arttı ve üç ayda ABD’ye 77 milyon dolarlık çelik ihraç edildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turk-celigi-abd-ureticilerini-korkuttu_5171.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!