Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türk Çevreciye Büyük Ödül

Dünyanın en önemli doğa koruma ödülü olan 15. Whitley Gold Ödülü’ne ilk kez bir Türk değer görüldü. Ödül, Kars’taki çalışmaları nedeniyle Dr. Çağan Şekercioğlu’na verildi. 32 yaşında, Stanford Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Kuzey Doğa Derneği Başkanı olan Şekercioğlu, dünya çapında bir çevrebilimci.

Cumhuriyet Gazetesi



Dünyanın en önemli doğa koruma ödülü olan 15. Whitley Gold Ödülü’ne ilk kez bir Türk değer görüldü. Ödül, Kars’taki çalışmaları nedeniyle Dr. Çağan Şekercioğlu’na verildi. 32 yaşında, Stanford Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Kuzey Doğa Derneği Başkanı olan Şekercioğlu, dünya çapında bir çevrebilimci. Ödül töreni önceki akşam Lond-ra’daki Royal Geographical Society’de düzenlendi. Şekercioğlu’na ödülü İngiltere Kraliçesi’nin kızı Prenses Anne verdi.

Şekercioğlu’na 30 bin pound değerindeki ödülü, Kars’taki Kuyucuk Gölü’nü korumak için yaptığı çalışmalar getirdi. Kuyucuk Gölü 160 ayrı kuş türü için bir cennet niteliğinde. Sadece kuşlar değil, yöre halkı için de önemli bir yaşam alanı. Şekercioğlu, yöre halkıyla beraber bu alanı korumak ve ekoturizm olanakları yaratmak için çalışıyor.

Whitley Vakfı’nın kurucusu Edward Whitley, Whitley ödüllerinin insan ve doğanın bir arada yaşayacağı bir gelecek yaratmak için çalışan kişilere verildiğini belirtti. Whitley, “Çağan Şekercioğlu’nun, Wall Street’ten gelen iş tekliflerini reddedip doğa tutkusu ile bilime emek vermesi etkileyici. O, desteklediğimiz için kendimizi ayrıcalıklı hissettiren bir kişi” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turk-cevreciye-buyuk-odul_61643.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!