Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Konteyner Kentte Yangın
BÖLÜM SPONSORU

Türk Doğaltaşına Yoğun İlgi

Türk doğaltaş ihracatçıları, ''Marble Alım Heyeti Organizasyonu''nda, 5 ülkeden 14 ithalatçı firmayla ikili görüşme gerçekleştirdi.

yapi.com.tr / AA
Türk Doğaltaşına Yoğun İlgi

İzmir'in kent ekonomisine yıllık 80 milyon doların üzerinde katkı sağlayan İzmir Marble Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'nın açılmasına bir gün kala Türk doğaltaş sektörü, ihracat bağlantıları yapmaya başladı.

Ege Maden İhracatçıları Birliği'nin 18. İzmir Marble Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı kapsamında düzenlediği ''Marble Alım Heyeti Organizasyonu'' Ege Palas Oteli'nde gerçekleştirildi.

Ticaret Müşavirliklerinin yaptığı çalışma sonucunda Azerbaycan, Irak, Mısır, Ukrayna ve Tunus'tan gelen 14 yabancı firma İzmir'de ağırlandı. İkili görüşmelere 40 Türk firması katıldı ve 500'ün üzerinde görüşme gerçekleştirildi.

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Erdinç, organizasyonun açılışında yaptığı konuşmada, Türk doğaltaşının sağlıklı ve estetik özellikleri dolayısıyla dünyanın her tarafından büyük taleple karşılaştığını bildirdi.

Uzun yıllardan beri Marble Doğaltaş Alım Heyeti organizasyonları düzenleyerek, hem İzmir Marble Fuarı'na destek olduklarını, hem de Türk doğaltaş sektörünün ihracatının artışına katkı sağladıklarını kaydeden Erdinç, ''Bugün burada Azerbaycan, Mısır, Tunus, Ukrayna'dan gelen üretici, ithalatçı ve ihracatçı arkadaşlarımız bulunuyor. Maden sektörünün ''kazan kazan'' durumunu bu görüşmeler sayesinde sağlayabileceğimizi düşünüyoruz. Bu bağlamda bugünkü görüşmelerde uzun vadeli anlaşmalar yapılmasını umuyoruz'' diye konuştu.

Arslan Erdinç, Türkiye'nin 2023 yılı için belirlediği 500 milyar dolar ihracat hedefine 7 milyar dolarlık katkı sağlamak amacında olduklarını sözlerine ekledi.

Erdinç'in konuşmasının ardından Azerbaycan, Irak, Mısır, Ukrayna ve Tunus'tan gelen 14 yabancı firma ile 40 Türk firması ikili görüşme yaptı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turk-dogaltasina-yogun-ilgi_91210.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!