Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

9. Natural Stone Fuarı Kapılarını Açtı

Doğal taş sektörünü buluşturan 9. Natural Stone Fuarı, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği'nin (İMİB) desteğiyle CNR Expo Fuar Merkezi'nde başladı. Dünya mermer ve traverten kaynaklarının önemli bir kısmına sahip olan Türkiye'nin yerli ve yabancı mimar ve tasarımcılara tanıtıldığı fuarda, mermer ve doğal taş sektörünün yeni hedefleri açıklandı.

yapi.com.tr / AA
9. Natural Stone Fuarı Kapılarını Açtı

Fuarın açılış törenine, İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özer'in yanı sıra Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Afyonkarahisar Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Hüsnü Serteser ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban katıldı. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, 9. Natural Stone Fuarı'nın açılış töreninde, ''Türkiye'nin 2023 yılı ihracat hedefi 500 milyar dolar. Bu ihracat hedefine ulaşabilmemizde maden sektörünün önemi büyük... Bu nedenle maden sektörü göz bebeğimiz'' ifadelerini kullandı.
     
İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özer ise şunları kaydetti:

''Türkiye, maden ve traverten zenginlikleri açısından dünyanın sayılı ülkelerinden biri. Dünyadaki rekabet gücümüz her geçen gün artıyor. Bugün Türk mermerleri Beyaz Saray'dan Kabe'ye kadar birçok önemli projede kullanılıyor. Türk mermerlerinin dünyadaki kullanım oranına bağlı olarak maden sektörü ihracatı da artıyor. Bu yılın ilk 9 ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 5,4 oranında artan maden sektörü ihracatımız 3 milyar doları aştı. Doğal taş ihracatı ise yılın ilk üç çeyreğinde yüzde 12'lik bir artış oranı yakalayarak 1,4 milyar dolara ulaştı. 9. Natural Stone Fuarı sırasında yapılacak iş anlaşmaları, sektörün yıl sonu ihracat hedeflerine ulaşmasında önemli bir itici güç olacak.''

Doğal taş ve maden sektöründe ihracat hedeflerini büyüttüklerini belirten Özer, Türk maden ve doğal taş sektöründe ilk pazarın Çin olduğunu ve Çin'e alternatif olabilecek pazar olarak ise Hindistan'ı gördüklerini belirtti. Özer, hedeflerine ilişkin ''Hindistan'ın uygulamış olduğu ithalat kotası bu pazara girişteki en önemli sorunumuz. Bu sorunu aşmak için Ekonomi Bakanlığı ile birlikte yoğun çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalarımızın sonucunda Hindistan, 300 bin ton olan ithalat kotasını önce 500 bine, daha sonra ise 600 bin tona çıkardı. Ancak bununla yetinmeyeceğiz ve kotaların tamamen kaldırtılması için çalışmalarımıza devam edeceğiz'' değerlendirmesinde bulundu. 9. Natural Stone Fuarı'nın, Türk mermeri ve doğal taşlarını yabancı mimar ve tasarımcılara tanıtılması için önemli bir fırsat olduğunu dile getiren Özer, ''Türkiye mermerde tasarıma ağırlık verirse dünyanın en çok ihracat yapan ülkesi olabiliriz'' dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/9-natural-stone-fuari-kapilarini-acti_102540.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!