Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türk firmaları Polanya'da kent kuruyor

Polonya'nın çehresini değiştirecek olan "Biala Podlaska Uluslararası Havalimanı ve Ekonomik Bölge Projesi" için "milli ruh"la hizmet yarışına giren Tü

Dünya Gazetesi



olonya'nın çehresini değiştirecek olan "Biala Podlaska Uluslararası Havalimanı ve Ekonomik Bölge Projesi" için "milli ruh"la hizmet yarışına giren Türk inşaat sektörüne duyulan güven, toplam 16 milyar dolarlık 3 projenin daha kapısını açtı.
Türk EPİT ile devlet kuruluşlarının oluşturduğu KRWZ konsorsiyumun Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Mimar Mühendis Vahap Toy, "Gdansk, Grinyas, Spot ve Czestochowa kentlerini içine alan 3 bölgenin yeniden yapılaşması için anlaşma yaptık. Kademeli olarak 16 milyar doları bulacak bu proje, 8 yılda gerçekleştirilecek" dedi. Bu yeni oluşumun da dürüst çalışmanın sonucu olduğunu belirten Toy, "Projede yer alan ve Katolikler açısından çok önemli olan Czetochowa Bölgesi'ndeki manastırın çevre düzeni için 10 yılda ilk kez Türk müteşebbis olarak bize izin verildi" diye konuştu.

INTEBA Şirketler Grubu Başkanı Orhan Göktan da, konsorsiyumdaki ana yükleyicilere tercüman olarak duygularını şöyle özetledi:

"Türk firmalarının kurduğu ilk uluslararası büyük konsorsiyumun eseri, göz kamaştırıcı. Birçok yerlerden teklifler, yeni projeler geliyor. Dünyada böyle büyük bir projeyi hayata geçirmiş pek az konsorsiyum var. Biz, burada milli bir görev üstlendik. Ticarette kazançtan önce gelen hedeflerden biri de başarılı olmak ve en iyi düzeyde ortaya çıkabilmek. Zaten o hedefe ulaştıktan sonra kazanç kendiliğinden gelir."

Türkiye dışında Almanya'da şirketi, Rusya'da ve Türk cumhuriyetlerinde şantiyeleri bulunan İzmirli işletmeci Orhan Göktan, 4 bin konut yapacakları Biala Podlaska Projesi'nin maliyetinin 230 milyon dolar olduğunu belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turk-firmalari-polanyada-kent-kuruyor_111.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!