Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türk İnşaat İşçisine AB Standardı Yolda

Türkiye İnşaat ve Tesisat İşçileri Eğitim Vakfı (İNİŞEV) ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi, inşaat ve tesisat hizmetlerinde çalışanların mesleki seviy

Dünya Gazetesi



ürkiye İnşaat ve Tesisat İşçileri Eğitim Vakfı (İNİŞEV) ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi, inşaat ve tesisat hizmetlerinde çalışanların mesleki seviyelerini belirleyerek işçilere Avrupa Birliği standardlarında sertifa vermek için işbirliği yaptı.
İNİŞEV'in, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ile gerçekleştirdiği işbirliği çerçevesinde kurulan Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Eğitim-Araştırma Merkezi, inşaat endüstrisinde hizmet veren personelin uluslararası sertifika sahibi olmasını sağlayarak, Türk inşaat firmalarının uluslararası potansiyellerini ve rekabet gücünü geliştirmesine katkı sağlayacak.

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), Uluslararası Müteahhitler Birliği (UMB) ve Türkiye İnşaat ve Tesisat Müteahhitleri İşveren Sendikası (İNTES) tarafından kurulan, İNİŞEV uluslararası alanda geçerli sertifika vermek amacıyla İngiliz Edexcel Kuruluşu ile işbirliği anlaşması yaptı.

İNİŞEV Koordinatörü Cengiz Atay, yurtdışında sertifikasız işçi çalıştırılmasına izin verilmediğini belirterek, "Henüz ülkemizde sertifikasyon sistemine geçilmediği için bu konu gerek firmalarımız gerekse ülkemiz menfaatleri açısından büyük önem taşımakta. Yurtdışında iş yapan bir müteahhitimize, uluslararası alanda meslek standardları var mı diye sorulduğunda, ODTÜ bu soruna hemen işçinin sınavını yapıp, AB meslek standardlarına uygun mesleki seviyesini belirleyip, sertifasını vererek çözüm bulacak" dedi. ODTÜ'de gerçekleştirilecek bu çalışmaya İngiliz Edexcel kuruluşununda destek vereceğini kaydeden Cengiz Atay, sertifaların verilmesiyle ilgili çalışmalara Eylül-Ekim aylarından itibaren hızla başlanacağını açıkladı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Eğitim-Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu, ODTÜ'den 4 öğretim üyesi, Türkiye İnşaat ve Tesisat İşçileri Eğitim Vakfı, Türkiye Müteahhitler Birliği, Uluslararası Müteahhitler Birliği ile Türkiye İnşaat ve Tesisat Müteahhitleri İşveren sandikasından 1'er üye olmak üzere 7 üyeden oluşacak. Merkezin Danışma Kurulu'nda ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TMB, UMB, İNTES, İNİŞEV, TİSK, Edexcel Interational, ODTÜ'nin konuyla ilgili öğretim üyeleri yer alacak.

Türk inşaat işçilerine AB standartlarına uygun mesleki eğitim vermek amacıyla kurulan Türkiye İnşaat ve Tesisat İşçileri Eğitim Vakfı (İNİŞEV) tarafından yürütülen diğer bir projeyi ise Orta Doğu ve Avrasya İnşaat Endüstri Eğitim Merkezi oluşturmakta. İngiliz Edexcel kuruluşu ile işbirliği içerisinde devam eden bu proje kapsamında, bölgede inşaat endüstrisinde çalışan her düzey personelin eğitim standartları belirlenerek, inşaat eğitiminin uluslararası inşaat endüstrisine entegrasyonu sağlanacak. Uluslararası geçerlilikte diploma ve sertifika verecek olan Ortadoğu ve Avrasya İnşaat Endüstri Merkezi'ne diğer ülkelerden insangücünün katılması da sağlanacak.

İNİŞEV Koordinatörü Cengiz Atay, bu proje için Ankara Sanayi Odası'nın, 11 bin metrekare arsa verdiğini belirtti. Burası için bir proje hazırlandığını ancak bu projede Edexcel, örneklerine göre değişiklik yapılacağını kaydeden Atay, proje için ilk planda finansman ve teknoloji desteğine ihtiyaç bulunduğunu söyledi. Atay, bunun için özellikle Avrupa Birliği ve diğer dış kaynaklı fonlardan yararlanmak amacıyla girişimlerde bulunduklarını anlattı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turk-insaat-iscisine-ab-standardi-yolda_1405.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!