Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türk Mermeri İçin Tanıtım Belgeseli Hazırlandı

Mermer ihracatçıları Türk mermerini dünyaya CD ile tanıtacak. Ege Maden İhracatçıları Birliği, İzmir Mermerciler Odası ve İzmir Mermerciler Derneği

Dünya



b>Mermer ihracatçıları Türk mermerini dünyaya CD ile tanıtacak. Ege Maden İhracatçıları Birliği, İzmir Mermerciler Odası ve İzmir Mermerciler Derneği'nin katkılarıyla hazırlanan "Yüreğini Taşa Yazanlar" isimli belgesel, sektörün en önemli buluşma noktalarından olan Verona, Nürnberg, İzmir gibi fuarlarda dağıtılacak.
Mermerin ana vatanının Anadolu olduğunu dile getiren İzmir Mermerciler Derneği İkinci Başkanı Ferah Türkmen, "İngilizce ve Türkçe olarak hazırladığımız belgeselde bu noktanın üzerinde önemle duruyoruz. Belgeselde Türkiye'de mermerciliğin tarihi yanında günümüzdeki durumu, Türkiye'de çıkan mermer çeşitleri gibi bilgiler yeralıyor. CD'yi 3 Nisan'da başlayacak İzmir Mermer Fuarı'nda ilk kez dağıtmaya başlayacağız. Uzun süredir üzerinde çalıştığımız bu CD'nin yeni pazarlara açılmamızda katkısı olacağını düşünüyoruz" dedi.

Son yıllarda mermer ihracatının istikrarlı ve hızlı bir şekilde arttığını ifade eden Türkmen, şu bilgileri verdi:

"Geçen yıl da ihracatımız yüzde 35 artarak 303 milyon dolara çıktı. Geçen yıl en yoğun ihracatı ABD ve Çin'e yaptık. Ortadoğu ülkelerine yaptığımız ihracatı da artırdık. Şimdiye kadar yaptığımız çalışmalar sonucunda İtalya, Almanya, Fransa, İspanya, ABD, Tayvan, Kore ve Çin pazarına kalıcı olarak girmeyi başardık. Sektöre yönelik potansiyel ülkeler arasında Kanada, Hindistan ve Güney Afrika bulunuyor."

http://www.yapi.com.tr/haberler/turk-mermeri-icin-tanitim-belgeseli-hazirlandi_3817.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!