Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türk Mühendis 12 Milyon Liralık Üniteyi 4 Milyona Mal Etti

Aydın'da Yüksek Makine Mühendisi Polat Güven; kağıt geri dönüşüm sektöründe kullanılan, sadece İtalya ve Ukrayna'dan 12 milyon liraya ithal edilebilen, 8 silindirden oluşan kurutma ünitesini, yerli kaynaklarla 4 milyon liraya üretti.

yapi.com.tr
Türk Mühendis 12 Milyon Liralık Üniteyi 4 Milyona Mal Etti

DHA'nın haberine göre, sistemin projesini çizen Güven, üniteyi oluşturacak parçaları İzmir, Denizli ve Nazilli sanayi sitelerindeki ustalara yaptırdı. Yaklaşık 6 aylık bir çalışmayla büyük bir kazanç sağlayan Güven, ayrıca ünitenin ithal edilmesi durumunda, montajı ve bakımı için yurt dışından gelecek teknik personel masrafından da kurtuldu.

Makineyi ithal etmeleri durumunda montaj aşamasında, mühendislik ekipmanlarının da yurt dışından getirilme zorunluluğu olduğuna dikkat çeken Güven, yaklaşık 4 milyon liraya mal olan sistem sayesinde imalat işçiliklerini yaptırdığı yerli firmaların da bu sayede yeni bir teknolojiyle tanıştıklarını açıkladı. Proje kapsamında 15 kişilik bir iş istihdamı sağladıklarına da dikkat çeken Güven şunları söyledi:

"Kağıt makinesinin kapasitesini ve kaliteyi artırıcı bir yatırım yaptık. Bu yatırımın birinci amacı enerji verimliliği, yani üretilen kağıdın ton başına elektrik ve ısı enerjisi tüketiminde ekonomi sağlamak. Sistem sayesinde enerji tüketimi düşmüş olacak. Bu yatırımın projesi tamamen kendimize ait. İmalat işçiliklerini de yerli firmalara yaptırdık. Bu sayede paramız hem yurt dışına çıkmadı, hem yerli sanayimiz yeni bir teknoloji ile tanıştı. Hem ekonomik anlamda da geliştiler. Yurt dışından tedarik ettiğimiz fiyatın yaklaşık üçte birine imal ettik."

http://www.yapi.com.tr/haberler/turk-muhendis-12-milyon-liralik-uniteyi-4-milyona-mal-etti_128426.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!