Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türk Sanayisi 'Yeşil'leniyor Şimdi 'Temiz Üretim' Zamanı

Dünya, küresel ısınmanın yarattığı doğa felaketleriyle baş etmeye çalışırken, Türk sanayisi bu konuda eğitmek için "Ekoverimlilik Merkezi" kuruluyor. Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Örgütü (UNİDO) ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ortaklığında 2011 yılında çalışmaya başlayacak merkez, en az su, enerji ve atık yoluyla üretim yapılması için

Sabah Gazetesi
Türk Sanayisi 'Yeşil'leniyor Şimdi 'Temiz Üretim' Zamanı

Dünya, küresel ısınmanın yarattığı doğa felaketleriyle baş etmeye çalışırken, Türk sanayisi bu konuda eğitmek için "Ekoverimlilik Merkezi" kuruluyor. Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Örgütü (UNİDO) ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ortaklığında 2011 yılında çalışmaya başlayacak merkez, en az su, enerji ve atık yoluyla üretim yapılması için kuruluşlara rehberlik edecek, firmalara "yeşil" imaj verecek.

Merkez hakkında Sabah'a bilgi veren BM Ortak Program Yöneticisi Atila Uras ve Proje koordinatörü Şenol Ataman, Adana, Kayseri, Niğde illerinde bulunan gıda, tekstil, kimya ve metal işleme sektörlerinde toplam 6 pilot projede su-enerji tasarruflu üretim yapıldığını aktararak, buradan gelen veriler doğrultusunda Merkez'in yol haritasının oluşturulacağını söyledi.

Proje koordinatörü Şenol Ataman, Eko Verimlilik Merkezleri'nin Çin, Hindistan, Brezilya gibi gelişmekte olan 45 ülkede faaliyet gösterdiğini belirterek, "Önümüzdeki 10 yıllık süreçte su kaynakları önemli ölçüde azalacak ve bazı ürünler yok olacak, kıtlık baş gösterecek. Firmaların bu nedenle daha az suyla üretim yapabilme yeteneğini kazanması ve yeni ürünler üretebilmesi gerekiyor. Merkez, sanayiyi bu duruma uydurmak, hazırlıklı olmasını sağlamak için çalışacak" dedi.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/turk-sanayisi-yesilleniyor-simdi-temiz-uretim-zamani_82658.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!