Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türk Seramiğini İngiliz Mimarlar Tanıtacak

Seramik Tanıtım Grubu, sektörün 2023 yılında 3,5 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmasına katkı sağlamak amacıyla yurt dışına yönelik ilk tasarım yarışmasını başlattı.

yapi.com.tr
Türk Seramiğini İngiliz Mimarlar Tanıtacak

Seramik Tanıtım Grubu (STG), Türk seramiğinin dünya çapında kullanımını artırmak amacıyla İngiliz the Architects' Journal dergisi ile yurt dışında Seramik Tasarım Yarışması başlattı.

STG açıklamasına göre, Türk seramiğinden "kiosk" yapılmasının hedeflendiği ve ilk kez düzenlenen yarışmada, ödüller Mart 2014'te düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen STG Başkanı ve Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Bahadır Kayan, İngiltere'nin uluslararası mimari projelerden büyük pay alan bir ülke olduğunu belirtti.

Düzenledikleri yarışma ile İngiliz mimarlık ofislerini etkilemeyi hedeflediklerini aktaran Kayan, böylece uluslararası eserlerinde Türk seramiklerine yer vermelerini istediklerini dile getirdi.

İngiltere'nin 15 yıldan bu yana Türk banyo ve karo ürünlerinin en büyük üç ihracat pazarından biri olduğunu vurgulayan Kayan, şunları kaydetti:

"Halen İngiltere'de satılan her beş karo ürününden biri Türk üretimi. Türkiye bu pazardan yüzde 20 pay alıyor. Bu ülkeye ihracatımızı daha da artırmak üzere beş yıl sürecek bir planlamamız sözkonusu. İngiltere'nin en çok okunan sektörel dergisi The Architects' Journal iş birliği ile gerçekleştirdiğimiz Seramik Tasarım Yarışması ve 'Westanbul Eastanbul' etkinliği bunun bir parçası. Bu arada Türk seramik ihracatının bu yıl 1 milyar doları geçmesini bekliyoruz, 2023 hedefimiz ise 3,5 milyar dolar."

Yarışma kapsamında, İngiltere'nin dünyaca ünlü altı mimarlık ofisi "Westanbul Eastanbul" mimari hafta sonu etkinliğinde ağırlandı.

Etkinlik boyunca İngiliz mimarları için Türk mimarlık tarihi ve Türk seramik tarihi üzerine sunumlar yapıldı.

Katılımcılar ayrıca, Osmanlı mimarisinden bugüne gelen geleneksel yapıları, üretim tesisleri ve mağazaları gezerek projenin ön araştırma aşamasını tamamladı. İngiliz altı mimarlık ofisinin geleneksel Osmanlı bahçe köşkü formundan esinlenerek tasarlayacakları çağdaş 'kiosk' tasarım konseptleri ise 2014 Şubat ayında bir ay boyunca sürecek bir sergi ile Londra'da tasarım dünyasının beğenisine sunulacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turk-seramigini-ingiliz-mimarlar-tanitacak_114832.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!