Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Mimarlardan "Yerel Seçim Bildirisi" Raporu!

Gaziantep Mimarlar Odası yerel seçim öncesinde kentin sorunlarına dikkat çekti.

yapi.com.tr
Mimarlardan "Yerel Seçim Bildirisi" Raporu!

DHA'nın haberine göre, Gaziantep Mimarlar Odası Başkanı Sıtkı Severoğlu, başta trafik ve imar planı olmak üzere kentte yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin hazırladıkları raporu, belediye başkan adaylarına sunacaklarını söyledi. Severoğlu, 'Yerel Seçim Bildirisi' adıyla hazırladıkları rapor ile başkan olacak yerel yöneticilere kentin hem sorunlarını hem de çözüm önerilerini ilettiklerini ifade etti.

Mimarlar Odası'nda basın toplantısı düzenleyen Sıtkı Severoğlu, yerel seçimler öncesi hazırladıkları bildiriyi açıkladı. Kentin en büyük sorunun trafik olduğuna dikkat çekten Severoğlu, "Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde seçilecek belediye başkanı kucağında 'Ulaşım Sorunu' adlı saatli bomba bulacaktır. Bugüne kadar ulaşım ile ilgili yapılanların, yapanlar tarafından sorun yaratmak için değil, sorun çözmek için yapıldığına inanıyoruz.  Amacımız, bizlerin de yaşadığı sorunları tespit ederek çözüm arayışlarına katkı sağlamaktır" dedi.

Tramvay çözüm değil sorun oldu

Kentin toplumu taşımadaki büyük yükünü çeken tramvayın çözümden çok sorun getirdiğini ve mevcut uygulamaların Ulaşım Ana Planı'na aykırı olarak yürürlüğe girdiğini anlatan Severoğlu şöyle konuştu:

"Tramvay projesi bu haliyle artacak yolcu taleplerini karşılamayacaktır. Belediye kaynaklarından ciddi bir destekle tramvay çalışabilmektedir. Tramvay için trafikteki araçlar, hemzemin kavşaklarda beklemekten dolayı ciddi bir bedel ödemektedir. Mevcut uygulamalar Ulaşım Ana Planı'na aykırı olarak yapılmış ve yolcu taleplerini karşılaması mümkün değildir. Seçilen tramvayların yaşlarından ve teknolojilerinden dolayı kullanılmasındaki yasal sorunlar bir yana, gelecekte de sürekli sorun yaratacaktır.  Sorunun çözümü için Ulaşım Ana Planı yeniden gündeme alınarak revize edilmelidir. Uzun vadede marka kent olmak istiyorsak, gelecek için yer altı metro planlaması yapılmalıdır."

Belediye meclislerinde alınan imar tadilatı kararlarının yasalara aykırı olarak yapıldığını savunan Severoğlu, "Gaziantep'te arsa fiyatları astronomik rakamlara ulaşmış ve arsa temin sorunu yaşanmaktadır. Kentimizin belediye meclislerinin gündeminin büyük bölümüne yakınını imar tadilatları oluşturuyor. Bu durumda ya kentin üst ölçek planında bir sorun vardır ve yeniden yapılması gerekir,  ya da yapılan tadilatlar yasa ve yönetmeliklere aykırıdır" diye konuştu.

Yapılan yüksek binaların ve imar alanlarında sosyal tesis ve yeşil alanların azlığının kente zarar verdiğini dile getiren Sıtkı Severoğlu, deprem riskine karşı eğitici çalışmaların yapılması gerektiğini kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mimarlardan-yerel-secim-bildirisi-raporu_116414.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!