Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türk Yatırımcı Yağmaya Kalkan Oldu

Kırgızistan'da önceki gün başlayan çatışmalardan Türk yatırımcılar da etkilendi. Ülkede 400 milyon dolarlık yatırımı bulunan Türk şirketleri yağmaya işçileri ile birlikte karşı durmaya çalışıyor. Kırgızistan'daki başlıca Türk yatırımcıları arasında; Sistem Mühendislik, Beta Grubu, Anadolu Grubu, Demir Kırgız International Bank (DKIB), Plaskap, Ata

Referans Gazetesi
Türk Yatırımcı Yağmaya Kalkan Oldu

BR> 
Kırgızistan'da yeni lider Otunbayeva

Kırgızistan'da yönetimi ele geçiren muhalifler dün meclisi feshetti ve ülkeyi 6 ay boyunca yönetecek geçici bir hükümetin oluşturulduğunu bildirdi. Geçici hükümetin başkanı Roza Otunbayeva Kırgızistan'ın tamamına yakınının kontrolleri altında olduğunu iddia ederek, Oş ve Celalabad kentlerinde de kontrolü ele geçirmek için çalıştıklarını söyledi.

Beş yıl önce Bakiyev'in iktidara gelmesinde payı olan eski Dışişleri Bakanı Otunbayeva, geçici hükümetin, anayasanın hazırlanacağı ve özgür ve adil devlet başkanlığı seçimleri için koşulların oluşturulacağı 6 ay boyunca görev yapacağını belirtti. Otunbayeva, Bakiyev tarafından dışişleri bakanı olarak atanmış ancak meclisten onay alamamıştı. Bu durumdan Akayev yanlılarını sorumlu tutan Otunbayeva Sosyal Demokrat Parti'nin parlamentodaki liderliğini yürütüyordu.

İstifası istenen Devlet Başkanı Kurmanbek Bakiyev ise başkent dışına kaçtı. Bakiyev'in güneydeki Celalabad kentine gittiği ve orada taraftarlarını toplamaya çalıştığı belirtildi. Bakiyev dün yaptığı açıklamada istifa etmeyeceğini bildirdi. Bu arada geçici hükümet özelleştirilen Kırgız Telekom ile Elektrik dağıtım şirketlerini geri aldı, elektrik ve ısınmaya yapılan zamları da iptal etti.
 
Radyatörleri söktüler

Göstericiler dün devlet başkanlığı binasını yağmalarken Bakiyev'e duydukları öfkeyi de dile getirdi. Bakiyev'in yağmalanan evindeki radyatörleri söken ve okul müdürü olduğunu belirten Nurali Baymatoviç, "Bakiyev iktidarı halktan çaldı, şimdi de halk iktidarı aldı. Radyatörleri okullara takıp, Kırgız çocuklarının geleceklerini hazırlamaya yardım edeceğiz. Onun için yaptığımız tam olarak yağma olarak nitelendirilemez" dedi. Göstericilerin Bakiyev'in eşinin mücevherlerle çekilmiş bir resmini kalabalığa gösterip onları etkilemeye çalıştıları belirtildi. Başbakan Daniyar Üsenov'un evi de yağmalandı.
 
Rusya hükümeti tanıdı

Rusya Başbakanı Putin dün telefonda Otunbayeva ile telefonda görüştü. Kırgız Akipress haber ajansı Putin'in geçici hükümete destek olacağını söylediğini bildirdi. Başbakan yardımcısı Almazbek Atambayev'in Rus yönetimi ile görüşmek için yakında Rusya'ya gideceği belirtildi. Rusya bu ülkedeki vatandaşlarının korunması için 150 paraşütçü gönderdi. Bu arada, temaslarda bulunmak üzere ABD'ye giden, Bakiyev'in oğlu Maksim Bakiyev ile Dışişleri Bakanı Kadırbek Sarbayev'in Amerikalı yetkililerle yapılacak görüşmeleri ABD tarafından iptal edildi. Çin yönetimi, komşu ülkede meydana gelen olaylara derin ilgi duyduğunu belirtirken, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon da endişelerini dile getirdi. Türkiye'de ise kriz masası oluşturuldu.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/turk-yatirimci-yagmaya-kalkan-oldu_78446.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!