Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye - Yunanistan Doğal Gaz Hattı Devreye Giriyor

Yunanistan’a doğal gaz taşıyacak boru hattı için Botaş tarafından açılan ihaleyi Borusan Mannesmann Boru ve Ümran Boru’dan oluşan konsorsiyum kazan

yapi.com.tr
Türkiye - Yunanistan Doğal Gaz Hattı Devreye Giriyor

b>Yunanistan’a doğal gaz taşıyacak boru hattı için Botaş tarafından açılan ihaleyi Borusan Mannesmann Boru ve Ümran Boru’dan oluşan konsorsiyum kazandı. Konsorsiyum Şubat 2006’da tamamlanacak projede 189 km’lik hat için 50 bin ton boru tedarik edecek.

10 Mart 2005, İstanbul; Hazar, Ortadoğu ve Güney Akdeniz ülkelerinde üretilen doğalgazın Türkiye üzerinden Yunanistan ve Avrupa’ya iletimi için BOTAŞ tarafından açılan ihaleyi Borusan Mannesmann ve Ümran Boru’dan oluşan konsorsiyum kazandı. Avrupa Birliği’nin Güney Avrupa Gaz Ringi Projesi’nin ilk ve en önemli aşamasını oluşturan çalışma Şubat 2006’da tamamlanacak. Proje sonunda konsorsiyum tarafından 189 km’lik karasal hat için 914 mm. çapında 50 bin ton boru tedarik edilecek.

Projede kullanılacak boruların yarısı Borusan Mannesmann Boru’nun İzmit Fabrikası, yarısı da Ümran Çelik Boru tarafından üretilecek. Projenin büyüklüğü yaklaşık 19 milyon ABD Dolarını bulacak.

Borusan Mannesmann Boru
Borusan Boru, 1958'de Borusan’ın ilk sanayi şirketi olarak Sefaköy’de, Mannesmann Boru ise Türkiye’nin ilk çelik boru üreticisi olarak 1954 yılında İzmit’te kuruldu. 1998 yılında Borusan Grubu’nun Alman sanayi devi Mannesmannröhren Werke ile Türkiye’deki boru faaliyetlerini birleştirmesi kararı sonucunda Borusan Grubu çatısı altında faaliyetlerine devam eden iki şirket, Aralık 2004 itibarıyla da Borusan Mannesmann adı altında tek şirket haline dönüştü.

Halkalı, Gemlik ve İzmit’teki tesisleri ile yıllık 750 bin tonluk bir üretim kapasitesine sahip olan Borusan Mannesmann Boru, müşterilerine Türkiye genelinde 7 bölgesel şirket ve 78 bayi ile toplam 85 noktadan hizmet veriyor. Borusan Mannesmann Boru ürünlerini bayilerinin ve müşterilerinin yakından tanıdığı Borusan Boru ve Mannesmann Boru markası ile sunmaya devam ediyor. Borusan Boru markası altında sanayi boruları, özel borular, su boruları, plastik borular, yivli borular ve Borusan Pro, Mannesmann Boru markası altında ise su, doğalgaz ve petrol iletim hatları gibi altyapı projelerine yönelik spiral borular yer alıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiye---yunanistan-dogal-gaz-hatti-devreye-giriyor_23826.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!