Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye – İtalya Tasarım Maçı Berabere Sonuçlandı

İtalyan Ticaret Merkezi, Federlegno-Arredo (İtalyan Ahşap,Mobilya ve Aksesuar üreticileri Federasyonu) ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliği ile 4 Kasım 2008 Salı sabahı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Oditoryumunda düzenlenen İtalyan Tasarımı: Gol Fabrikası Semineri'nde İtalyan ve Türk tasarımcılar birbirlerini gol

yapi.com.tr
Türkiye – İtalya Tasarım Maçı Berabere Sonuçlandı

İtalyan Ticaret Merkezi, Federlegno-Arredo (İtalyan Ahşap,Mobilya ve Aksesuar üreticileri Federasyonu) ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliği ile 4 Kasım 2008 Salı sabahı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Oditoryumu'nda  düzenlenen İtalyan Tasarımı: Gol Fabrikası Semineri'nde İtalyan ve Türk tasarımcılar birbirlerini gol yağmuruna tuttular.

Bir dostluk maçı niteliğindeki bu seminerde bir kalede Denis Santachiara ve Giulio Iacchetti, diğer kalede ise Nurus’dan Renan Gökyay olmak üzere üç büyük tasarımcı vardı. Tasarım duayenlerinin iki ülkenin tasarımda ortak noktalarını, farklılıklarını ve yaklaşımlarını karşılaştırdıkları maç, ekonomist yazar Kenan Mortan’ın keyifli hakemliğiyle berabere sonuçlandı. 

Seminerin başlıca amaçı da iki ülke tasarım tecrübelerini karşılaştırıp özellikle  İtalyan mobilya sektörünün kendini uluslararası platformlarda ne şekilde ispatladığını ve hızla gelişmekte olan Türk tasarımının altını çizmekti. Türkiye’nin 12 uluslararası tasarım ödülü ile en çok ödüle sahip markası olan Nurus’un bu seminerde çok önemli bir rolü vardı: Türk tasarımının uluslararası anlamda yükselişini temsil etmek ve gelecekte çok önemli bir yere sahip olacağını vurgulamak. Nurus Başkanvekili Renan Gökyay, "Türkiye genç nüfusuyla  geleceğin üretim merkezi olacak,  bunu herkesin görmesi gerekiyor"  dedi.

Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katkısının ne olacağını sorgulayan Avrupa’ya en iyi cevabın 2007 yılında Milano Tasarım Haftası kapsamında gerçekleşen Nurus’un sponsoru ve organizatörü olduğu ‘İlk in Milano’ Türk endüstriyel tasarımı sergisiyle verildiğini ve Avrupa’lı bazı gazetecilerin bu görüşü destekleyen yorumlarını da paylaşan Gökyay, Türkiye’nin dünyadaki sosyo-kültürel, sosyo-politik ve sosyo- ekonomik önemine değinirken, bu ülkenin krizlere karşı son derece deneyimli olduğunu ve bu krizden de mutlaka fırsatlar yaratarak çıkacağına inadığını belirtti. Italyan Ticaret Merkezi Müdürü Dr Roberto Luongo ise etkinliklerle ilgili olarak, “Türkiye, zengin kültürel varlığı sayesinde, tasarım alanında da İtalya'nın know-how ve tecrübelerini paylaşabileceği mükemmel bir partner. Türkiye, İtalya'nın tasarım alanında “maç” yapmak istediği bir ülke” dedi. 

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiye--italya-tasarim-maci-berabere-sonuclandi_64525.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!