Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye Ar-Ge Harcamalarını En Hızlı Artıran Dördüncü Ülke

AB Komisyonunun hazırladığı İnovasyon Birliği 2011 Rekabert Raporu'na göre 2000-2009 döneminde arasında Ar-Ge harcamalarını yıllık yüzde 10'dan fazla artıran Türkiye, bu alanda tüm Avrupa'da en hızlı büyüme oranını yakalayan dördüncü ülke oldu.

yapi.com.tr / AA
Türkiye Ar-Ge Harcamalarını En Hızlı Artıran Dördüncü Ülke

AB Komisyonunun hazırladığı İnovasyon Birliği 2011 Rekabert Raporu'na göre 2000-2009 döneminde arasında Ar-Ge harcamalarını yıllık yüzde 10'dan fazla artıran Türkiye, bu alanda tüm Avrupa'da en hızlı büyüme oranını yakalayan dördüncü ülke oldu. AB Komisyonu, bu sayede AB ile arasındaki farkı hızla kapatmakta olan Türkiye'nin TÜBİTAK tarafından 2011-2016 dönemi için hazırlanan Ulusal Bilim, Teknoloji ve Yenilik Stratejisi'yle önemli bir atılım yapacağını düşünüyor.

Rapora göre Türkiye, 2009 yılı itibariyle gayri safi yurtiçi hasılasının (GSYH) yüzde 0,85'ini Ar-Ge harcamalarına ayırırken bu oranın AB ortalaması yüzde 2 düzeyinde bulunuyor.

AB Komisyonu, Türkiye'de Ar-Ge yoğunluğu oranının 2020 yılında yüzde 1,7'ye ulaşmasını bekliyor. Türkiye'nin Ar-Ge harcamalarını ikiye katlayacağı bu dönemde AB'nin de Ar-Ge yoğunluğunu gayri safi yurtiçi hasılasının yüzde 2,2'sine çıkaracağı tahmin ediliyor. Komisyon raporunda bu trendin değiştirilerek 2020 yılında yüzde 3 hedefinin tutturulması isteniyor.

ETİKETLER: inovasyon
http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiye-ar-ge-harcamalarini-en-hizli-artiran-dorduncu-ulke_87987.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!