Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye Doğalgazda Kendini Garanti Altına Aldı, Kesintilerden Korkulmamalı

Tulu Doğalgaz ve Otogaz Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yıldız, Türkiye'nin doğalgaz alımında 6 ülke ile 8 anlaşma yapan bir ülke olduğunu söyleyerek, doğalgaz kesintilerinden korkulmaması gerektiğini belirtti.

Zaman Gazetesi/Orhan Yıldırım



b>Tulu Doğalgaz ve Otogaz Dönüşüm Sistemleri şirketi yönetimi Palen Otel'de Erzurum özel site yöneticilerine yönelik eğitim toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yıldız, İran'ın Türkiye'ye verdiği doğalgazda kesintiye gitmesinin ardından özellikle Erzurum kamoyunda 'doğalgaz kesilirse bu soğuklarda donarız' gibi söylentilerin çıktığına işaret ederek, Türkiye'nin uluslararası anlaşmalarla kendisini sağlama aldığını kaydetti. Türkiye'nin Rusya, İran, Azerbaycan, Türkmenistan, Nijerya ve Cezayir'den yıllık 70 milyar metreküp doğalgaz aldığını sözlerine ekleyen Yıldız, "Ülkemizde doğalgaz ağ sistemi oluşturuldu. 6 ayrı ülkeden aldığımız 70 milyon metreküp doğalgaz bu gazlar sisteme dahil oluyor. İran'dan aldığımız doğalgaz ise yıllık 10 milyon metreküp. Ülkemize 6 ayrı noktadan doğalgaz geliyor ve ağdan sisteme pompalanıyor. Erzurum olarak İran'ın değil, o sisteme pompalanan ortak gazdan kullanıyoruz. İran veya Azerbaycan doğalgazı kesse bile sistemden gazı alıyoruz. Silivri'de doğalgaz deposu yapıldı. 1 buçuk milyar metreküp doğalgaz orada depolanıyor. Yazın 80 milyon metrükep kışın ise günlük 140 milyon metreküp dogalgaz tüketiyoruz. Yani bütün ülkeler doğalgaz sevkiyatını kesse bile şu anda 3 buçuk aylık stok gazımız var ve bu da bizi bahara atar." diye konuştu.

Erzurum'da marka haline geldik
Müşteri memnuniyeti ilkesiyle hareket ettiklerine değinen Yıldız, Erzurum'da doğalgaz sistemleri üzerine marka haline geldiklerini ve profesyonel bir ekiple çalıştıklarını kaydetti. Daha çok vatandaşa ulaşmak için çeşitli kampanyalar da düzenlediklerine değinen Yıldız, özellikle abonelerine yönelik uygun taksit imkânları ile tercih edildiklerini kaydetti. 16 Şubat gününe kadar ev veya işyerlerine doğalgaz sistemi döşetecek olanlara 20 eşit taksit imkânı sunduklarına da dikkat çeken Yıldız, "Anahtar teslimi iş yapıyoruz. Müşterilerimizin memnuniyeti bizim için herşeyden çok önemli." diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiye-dogalgazda-kendini-garanti-altina-aldi-kesintilerden-korkulmamali_58803.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!