Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Türkiye En Kırılgan Üç Ülke Arasında

S&P açıkladığı raporda, gelişmekte olan piyasalar arasında Türkiye, Ukrayna ve Gana değişen sermaye akışlarına karşı en kırılgan üç ülke olduğunu bildirdi.

yapi.com.tr/AA
Türkiye En Kırılgan Üç Ülke Arasında

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's politika risklerinin gelişmekten olan ekonomilerin ratingleri için temel önem taşıdığını belirtti.

S&P'nin gelişmekte olan ülke ekonomilerine ilişkin açıkladığı raporda, "Gelişmekte olan piyasalar arasında Türkiye, Ukrayna ve Gana değişen sermaye akışlarına karşı en kırılgan üç ülke. Öte yandan Çin, Filipinler, Angola spekturumun güçlü kısmını oluşturuyor" ifadelerine yer verdi.

Buna karşın, mevcut piyasa koşullarının etkisinin geniş çaplı rating eylemine yol açmasının beklenmediği,  devlet tahvilleri piyasası için mevcut koşulların belli başlı temelleri daha iyi yansıttığı ifade edilen raporda, Fed'in tahvil alımı uygulamasından daha çok gelişmekte olan ekonomilerin buna karşı uygulamalarının daha önemli olduğu vurgulandı.

Raporda, "Gelişmekte olan ekonomilerin ülke ratinglerine ilişkin olarak bize göre temel riskler tahvil alımının azaltılmasından çok bunun etkileri, iç politika seçimleri ve uygulanmasıdır" denildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiye-en-kirilgan-uc-ulke-arasinda_117799.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!