Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Türkiye Hazır Beton Birliği 30. Yaşını Kutladı

1988 yılından bu yana Türkiye’de standartlara uygun beton üretilmesi ve inşaatlarda doğru beton uygulamalarının sağlanması için çalışan Türkiye Hazır Beton Birliği 30. yaşını kutladı.

yapi.com.tr
Türkiye Hazır Beton Birliği 30. Yaşını Kutladı

Gala yemeğinde konuşan Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, birkaç idealist beton üreticisinin bir araya gelerek kurmuş olduğu Türkiye Hazır Beton Birliği'nin bugün gelmiş olduğu noktanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade ederek Birliğin 30 yıldır yaptığı çalışmaları özetledi.

Otuz yılın bir kuruluş için hiç azımsanmayacak bir süre olduğunu ifade eden Yavuz Işık, “Türkiye Hazır Beton Birliği, 30 yaşında, genç ve dinamik; aynı zamanda ne istediğini bilen, deneyimli, ulusal ve uluslararası olarak kendine yer edinmiş prestijli bir kuruluştur. Türkiye Hazır Beton Birliği, beton sektörümüzü en iyi şekilde temsil etme amacıyla yola çıkmış, zaman içerisinde beton teknolojilerindeki değişimin ve araştırmaların bir parçası olmuştur. 30 yıllık geçmişinde, beton üreticilerimizin sorunları ve hakları konusunda söz söylemiş, sektörümüzün ilerlemesi için ulusal ve uluslararası düzeyde çalışmalar yürütmüş, standartlara uygun hazır betonun daha fazla tanınması ve yaygınlaşması için çaba göstermiştir” dedi.

"Beton Kalitesini Artırmak İçin Çalışmalara Devam Edeceğiz"
THBB’nin üzerinde yükseldiği birikim ve deneyimin verdiği güçle bugün birçok alanda söz söylediğini ve sektöre katkı sunduğunu ifade eden Yavuz Işık konuşmasına şöyle devam etti: “THBB düzenlediği mesleki eğitimler ile bu ülkede beton ve inşaat alanında büyük bir açığı kapatmakta, teknik kaliteyi artırmaktadır. Türkiye’de sınıfında bir ilk olan laboratuvarında yürüttüğü deneylerle ve teknik görüş yazılarıyla beton ve inşaat sektörünün yanında olup üretim kalitesinin artmasına öncülük etmektedir. THBB, sektörümüze 30 yılda on altı binin üzerinde kalifiye teknik personel kazandırmıştır. 1995 yılında kurmuş olduğu Kalite Güvence Sistemi ile hazır betonda standartlaşmanın önemine dikkat çekip hazır beton üreticilerini belgelendirmiştir ve beton kalitesini artırmak ve standartlara uygun üretimi yaygınlaştırmak için çalışmalarına devam etmektedir” dedi.

"THBB Başka Ülkelere Örnek Olmuştur"
THBB’nin Türkiye’nin en prestijli mimarlık yarışmalarından birinin düzenlenmesinde yer aldığını, betonun yapılarda yaratıcı kullanımını teşvik ederek ödüllendirdiğini belirten Yavuz Işık, “THBB, yenilikçi bir bakış açısı ile betonun bir malzeme olarak gerçek potansiyelinin anlaşılması için çalışmaktayız. Henüz başka ülkelerde sayılı örnekleri varken, THBB, ülkemizdeki çevreye duyarlı kuruluşları ödüllendirerek, sektörümüzde bir ilke imza atmıştır. Sektörümüzün çevre bilinci ve duyarlılığı ne kadar yüksek bir sektör olduğunu halkımıza ve sanayicilerimize göstermenin imkânını yaratmıştır. Bu adımı ile birlikte başka ülkelere örnek olmuştur” dedi.

Konuşmasında THBB’nin sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarına da değinen Yavuz Işık, “THBB, bugün yine firma güvenilirliğini ve prestijini artırıp doğru beton üretiminin kaynakların verimli kullanılmasıyla ne kadar bağlantılı olduğunu göstermek adına büyük bir adım atmış, Beton Sürdürülebilirlik Konseyinin Bölgesel Sistem Operatörü olarak bu yeni sistemi ülkemize ve bölgemize getirmekte öncülük etmiştir” dedi.  

THBB Yönetim Kurulu

"Hedefimiz Dünya Piyasalarında Öncülük Etmek"
THBB’nin hep daha ileriye bakan vizyonuyla Türkiye’de ve dünyada sektörümüzü en iyi şekilde temsil etmek için çalıştığını vurgulayan Yavuz Işık, “THBB, Türkiye ile sınırlı kalmayıp Avrupa hazır beton sektörüne yön veren bir kuruluş olma yolunda ilerlemektedir. Yapabileceklerimiz; vizyonumuz ve çalışkanlığımızla sınırlıdır. 1991 yılında Avrupa Hazır Beton Birliği ERMCO üyesi olduğumuzda hayal gibi görünebilecek birçok başarı Türkiye Hazır Beton Birliği hanesine yazılmış durumdadır. Birliğimiz, son dört yıldır Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) başkanlık komitesinde yer almaktadır. 2016’dan bu yana da Avrupa Hazır Beton Birliğine başkanlık etmektedir. Bu elbette ki bizim için yeterli değildir. Beton üreticilerimizin de desteğiyle, Birliğimizin önünde daha gidilecek çok mesafe vardır. Temelimizi ve gücümüzü sektörümüzün bu topraklardaki sağlam zeminine yaslarken, yüzümüzü hep ileriye ve daha iyiye dönmek, sadece ülkemizde değil dünya piyasalarında öncülük etmek hedefiyle ilerlemekteyiz” dedi.

Yavuz Işık konuşmasını, THBB’yi örnek bir sektörel kuruluş hâline getiren, düşünen, tartışan, elini taşın altına koyan, sektörümüzün gelişimine katkı sağlayan ve hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Birliğin değerli üyelerine ve değerli çalışanlarına, Birliğin kurucu üyelerine, eski başkanlara ve bugüne kadar görev yapmış yönetim ve denetim kurulu üyelerine teşekkür ederek noktaladı.

THBB’nin 30. yıl gala yemeğinde, Türkiye Hazır Beton Birliğine emeği geçmiş isimler de unutulmadı. THBB kurucu üyelerinden Ertan Tanören plaketini Başkan Yavuz Işık’ın elinden aldı. Ardından THBB’de 10 yılı aşkın süredir Yönetim Kurulu üyeliği yapan Halit İnci, Abdürrahim Eksik, Kenan Kurban, Cemalettin Danış, Sadık Kalkavan’a ve Başkan Yavuz Işık’a plaket takdim edildi.

THBB 30. Yıl Gecesi Plaket Töreni

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiye-hazir-beton-birligi-30-yasini-kutladi_168288.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!