Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye Kilise, Komşu Cami Restore Edecek

Ege Denizi’nin iki yakası, kültürel mirasına sahip çıkıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ile Yunanistan Turizm Bakanı Fani Pali Petralia’nın karşılıklı ziyaretlerinin ardından hızlanan çalışmalar sonucu, Yunanistan’da cami, Türkiye’de kilise restore edilmesi kararı alındı.

Hürriyet Gazetesi
Türkiye Kilise, Komşu Cami Restore Edecek

b>Ege Denizi’nin iki yakası, kültürel mirasına sahip çıkıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ile Yunanistan Turizm Bakanı Fani Pali Petralia’nın karşılıklı ziyaretlerinin ardından hızlanan çalışmalar sonucu, Yunanistan’da cami, Türkiye’de kilise restore edilmesi kararı alındı.

Yaklaşık 1 milyon Euro’ya mal olacak çalışma, önümüzdeki yıl yapılacak.

Midilli Ada Valiliği ile Balıkesir Valiliği arasında imzalanan anlaşmaya göre Ayvalık’taki Taksiyarhis Kilisesi onarılıp Kültür Sanat Merkezi yapılacak, Midilli’deki Yeni Camii de onarılacak ve yine cami olarak kalacak. Taksiyarhis Kilisesi’nde, AKP Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu ile birlikte incelemelerde bulunan Ayvalık Kaymakamı Nazım Madenoğlu onarım için bütün hazırlıklarının yapıldığını belirtti. AB’den ayrılan hibe kaynağın yaklaşık 500 bin Euro olduğunu söyleyen Aydınlıoğlu, "Yeni Camii için de ayrılan miktar bu kadar. Yaklaşık 1 milyon Euro ile kültürel miraslarımızı çocuklarımız görecek" diye konuştu.

İç mekana onarım
1844’te yılında yapılan Taksiyarhis Kilisesi, Ayvalıklı Türklerin ve Rumların birlikte yaşadığı ilk mahallelerden birinde bulunuyor. 19. Yüzyıl Rum yapıları içinde günümüze en sağlam ulaşan kilise, görkemli iç mekan süslemeleriyle ünlü. Kilisenin içinde balık derisi üzerine işlenmiş ikonalar ve duvar resimleri Rönesans resim sanatının gerçekçi ve olgun üslubunun son temsilcileri arasında gösteriliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiye-kilise-komsu-cami-restore-edecek_47763.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!