Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye Kuraklığın Pençesinde

Küresel ısınma ve bilinçsiz tarımsal sulamanın etkisiyle yurt genelindeki birçok su kaynağı kururken, bazı nehir ve barajlardaki su seviyesi düştü Ege Bölgesi’nde kuraklık nedeniyle su kaynaklarının seviyesi hızla düşüyor Tahıl ambarı Konya’da göl ve sulak alanların önemli bir bölümü yok oldu.

Milliyet Gazetesi
Türkiye Kuraklığın Pençesinde

/P>

BatmanÇayı’nda su seviyesi düştü

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki Batman’da, su seviyesinin çok düştüğü Batman Çayı’ndan sulama yapan 23 köy kuralıktan olumsuz etkilendi. Zor durumda kalan köylülerin su ihtiyacını karşılamak için sondaj çalışması yaptığı, ancak bunun da maliyetinin çok yüksek olduğu kaydedildi.

Doğu  Anadolu’da nehirler kurudu

Ağrı’da Gülizar Yaylaları’ndaki akarsuların debileri geçen yıla göre yüzde 60 azalınca, bu bölgedeki kaynaklardan beslenen Murat Nehri de tamamen kurudu.

Doğu Karadeniz sorunsuz

Doğu Karadeniz’de bu yılki yağışlar bölge halkının yüzünü güldürürken, akarsu ve göller de yağışlardan nasibini aldı. Buna karşın Gümüşhane’de, son 2 yılda, başta Çakırgöl olmak üzere Yıldız, Beşgöller ve Karanlık göllerinde su seviyeleri önemli derecede düştü. Artvin’de, Çoruh’taki azalmanın bölgedeki baraj göllerini etkilediği, minimum su seviyesi 169 metre olması gereken Borçka Barajı ve Hidroelektrik Santralı’nda şu an su seviyesinin 175.43 metre dolayında bulunduğu kaydedildi.

Manyas tehlikeyi atlattı

Marmara Bölgesi’nde, “Kuş Gölü” olarak da nitelendirilen Balıkesir’in Manyas ilçesindeki Manyas Gölü’nde, Manyas Barajı’nda su tutulmaya başlanmasının ardından kuraklık tehlikesi atlatıldı. 690 milyon 960 bin metreküp kapasiteli göldeki doluluk oranı yüzde 23 oranında artarak yüzde 38’e yükseldi.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiye-kurakligin-pencesinde_63218.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!