Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Türkiye Müteahhitler Birliği Genel Kurulu Gerçekleştirildi

Genel Kurul’da konuşan Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Türk müteahhitlerin 128 ülkede 420 milyar doların üstünde iş portföyü ile 10 binin üstünde proje üstlendiklerini belirtti.

yapi.com.tr
Türkiye Müteahhitler Birliği Genel Kurulu Gerçekleştirildi

Türkiye Müteahhitler Birliği 33’üncü kez genel kurul heyecanını yaşadı. Birlik üyeleri, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katıldığı genel kurulda yeni yönetimi belirlemek üzere sandık başına gitti.

Genel Kurul’da konuşan Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Türk müteahhitlerin 50 yıllık yurtdışı tecrübesiyle 128 ülkede 420 milyar doların üstünde iş portföyü ile 10 binin üstünde proje üstlendiklerini belirtti.

Yurtdışında en büyük eksiğin finansman olduğunu anlatan Yenigün, “Bu nedenle Eximbank imkanlarının artırılmasının öncelikli konu olmasını arzu ediyoruz. Proje üstlendiğimiz ülkelerde maruz kaldığımız politik ve mali riskleri asgariye indirecek enstrümanlardan da faydalanabilmek istiyoruz.” dedi.

Yenigün, yakın dönemde Ortadoğu ve Afrika’da, 1,9 trilyon dolarlık bölümü Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde olmak üzere toplam 5,4 trilyon dolar büyüklüğünde yeni projenin hayata geçirilmesinin beklendiğini hatırlattı ve Türkiye’nin bu projelerden pay alabilmesi için atılacak adımlar ve siyasi girişimlerin daha önemli hale geldiğini belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da genel kuruldaki konuşmasında, bakanlık ile Türk müteahhitlerin Türkiye için birlikte çalıştıklarına işaret etti. Türkiye’nin bugün dünyanın parmak ile gösterdiği inşaat sektörüne ve dev eserlere sahip olduğunu anlatan Karaismailoğlu, “Çalışma azminiz ile sizler 200’den fazla sektörü ateşleyerek onlara rol model oluyorsunuz. 19 yıldır çok büyük ulaştırma ve haberleşme hamlesini hayata geçiriyoruz. 1 trilyon liranın üstünde yatırım yaptık. Dev projeleri başarıyla tamamladık. Kamu- özel sektör işbirliğiyle, yap-işlet-devret modeliyle yapılan tüm projelerin sahibi bu ülkenin vatandaşlarıdır.” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiye-muteahhitler-birligi-genel-kurulu-gerceklestirildi_184748.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!