Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye Yenilikçiliğin Büyük Şirketlerce Omuzlanacağına İnanıyor

GE Yenilikçilik Barometresi araştırmasının sonuçları açıklandı. General Electric (GE) Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Özkan, ''Türkiye, gelecekte yenilikçiliğin büyük şirketler tarafından omuzlanacağına inanıyor. Bu oran dünyada ortalama yüzde 21 iken Türkiye'de ise yüzde 53 seviyesinde bulunuyor'' dedi.

yapi.com.tr / AA
Türkiye Yenilikçiliğin Büyük Şirketlerce Omuzlanacağına İnanıyor

GE Yenilikçilik Barometresi araştırmasının sonuçları, Pera Palas Oteli'nde düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. Burada konuşan General Electric (GE) Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Kürşat Özkan, 22 ülkeden 2 bin 800 üst düzey yöneticinin ankete tabi olduğunu belirterek, Türkiye'den farklı sektörlerden 100 üst düzey yöneticinin araştırmaya katıldığını kaydetti. Araştırmayı, üst düzey yöneticilerin yenilikçiliğe yaklaşımlarını ve algılarını ölçmek amacıyla gerçekleştirdiklerini ifade eden Özkan, araştırmada, Türkiye'deki yöneticilerin yenilikçilik algılarının, diğer ülke yöneticilerinden farklı olduğunu söyledi.
    
Özkan, Türkiye'deki yöneticilerin yüzde 98'inin rekabetçi ekonomide yenilikçiliğin kaldıraç etkisi yaptığını düşündüğünü anlatarak, şunları kaydetti:
    
''Türk yöneticilerin yüzde 87'si yenilikçiliğin yeni işgücü yaratmada önemli olduğunu düşünüyor. Çevreci bir ekonominin, yenilikçilikle mümkün olduğu görüşünü savunanların oranı global düzeyde yüzde 85 iken Türkiye'de yüzde 98 oranında bulunuyor. Araştırma, katılımcıların yüzde 74'ünün pazara özgü ihtiyaçların karşılanması için yenilikçiliğin hiç olmadığı kadar yerelleşmesi gerektiği görüşünde olduğunu gösteriyor. Türkiye'de ise bu oran yüzde 86 ile global sonuçların üzerinde bulunuyor. Türkiye, gelecekte yenilikçiliğin büyük şirketler tarafından omuzlanacağına inanıyor. Bu oran dünyada ortalama yüzde 21 iken Türkiye'de ise yüzde 53 seviyesinde bulunuyor.''

KOBİ'lerin yenilikçilikte sürükleyici olacağına inancın küresel düzeyde yüzde 28, Türkiye'de yüzde 23 olduğunu ifade eden Özkan, Türk yöneticilerin yenilikçilik çalışmalarının, bireylerin hayatını daha iyi seviyelere taşıyacağı konusunda iyimser olduğunu aktardı. Özkan, Türk yöneticilere göre, yenilikçilik bazlı büyüme potansiyeli taşıyan sektörlerin başında enerjinin geldiğini anlatarak, yenilikçiliğin başarılı olabilmesi için yaratıcı düşünce, teknik uzmanlık ve kamunun finansal desteğinin önemli olduğunu kaydetti.
    
Bir gazetecinin, ''Rakip şirketlerin ortak çalışma yürütmesi mümkün mü-'' sorusu üzerine Özkan, ''Rakiplerin ortaklığından çok o sahada bulunan paydaşların bir araya gelmesi gerekiyor. Uçak imalatçısı ile motor imalatçısı birbirini tamamlayan şirketlerdir ve bir araya gelmelidir'' dedi. KOBİ'lerle büyük şirketler arasında iletişimin artırılması gerektiğini belirten Özkan, daha büyük pazarlara, daha iyi ürünler entegre edilebilmesi için bunun gerektiğini söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiye-yenilikciligin-buyuk-sirketlerce-omuzlanacagina-inaniyor_90866.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!