Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

''Türkiye'de Cari Açık ve Finansman Riski Halen Yüksek''

OECD Küresel Görünüm Raporu: Türkiye bu yıl yüzde 2,9, gelecek yıl yüzde 4,1 oranında büyüyecek. Cari açık, azalan iç talebe paralel bir biçimde azalmaya devam etti. Parasal politika deflasyona odaklanmaya devam etmeli. İstihdam dirençli, fakat rekabet zayıfladı. Güçlü finansal kurumlara konjonktürel politikalar yardımcı olabilir.

yapi.com.tr / AA
''Türkiye'de Cari Açık ve Finansman Riski Halen Yüksek''

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) 'Küresel Görünüm Raporu'nda, Türkiye ekonomisinin bu yıl sonu itibariyle yüzde 2,9 oranında, gelecek yıl ise hızının artırarak yüzde 4,1 oranında büyüyeceği öngörüsünde bulundu. Raporda, Türkiye ekonomisinin 2014 yılında ise yüzde 5,2 oranında büyüme kaydedeceği belirtildi.

Raporda Türkiye ekonomisine ilişkin olarak, ''Cari açık azalan iç talebe paralel bir biçimde azalmaya devam etti. Parasal politika deflasyona odaklanmaya devam etmeli'' ifadelerine yer verildi. Türkiye'nin istihdam alanında olumlu görünüm sergilediğinin belirtildiği raporda, cari açık ve finansman riskinin halen yüksek olduğu ifade edildi. Raporda, ''İstihdam dirençli, fakat rekabet zayıfladı. Güçlü finansal kurumlara konjonktürel politikalar yardımcı olabilir'' ifadeleri kullanıldı.

Raporda, Türkiye'nin bu yılın sonunda enflasyon oranının yüzde 9,1 olarak gerçekleşmesi beklentisine yer verilirken, 2013 yılında ise enflasyonun yüzde 6,9'a gerileyeceği öngörüldü. OECD, enflasyonun 2014 yılında ise yüzde 6,1'e gerileyeceği tahmininde bulunuldu. Enflasyon tahminine ilişkin olarak raporda, ''Türkiye'de enflasyonun yavaşlamasının 2013'de daha hafif seyretmesini, ancak 2014'te yavaşlamada artış bekliyoruz'' ifadesi kullanıldı.

OECD raporunda, Türkiye'nin cari açığının 2012'de GSYH'nın yüzde 7,2'si oranında, 2013 yılında yüzde 7,3'ü oranında, 2014 yılında ise yüzde 7,5'i oranında gerçekleşeceği öngörüsünde bulundu. Raporda, ''Türkiye'de cari açık ve finansman riski halen yüksek'' ifadesi kullanıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyede-cari-acik-ve-finansman-riski-halen-yuksek_103144.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!