Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

OECD, G7 Ülkelerinin Büyüme Tahminlerini Aşağı Çekti

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD), dün (6 Eylül Perşembe) yayımladığı raporunda küresel ekonominin birkaç ay öncesine oranla daha da kötüye gittiğini belirterek G7 ülkelerinin büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize etti.

yapi.com.tr / AA
OECD, G7 Ülkelerinin Büyüme Tahminlerini Aşağı Çekti

Merkezi Paris'te bulunan kuruluşun raporunda ilkbahardan bu yana ekonomik görünümün Avro Bölgesi'ndeki gelişmelerin etkisiyle belirgin biçimde kötüleştiği ve yetkililerin kötüleşmenin temel nedenlerine inememesi durumunda bu yavaşlamanın süreceği belirtildi.
    
OECD Başekonomisti Pier Carlo Padoan, Avro Bölgesi'nin krizin can alıcı noktasını oluşturduğunu belirterek, ''Genel resme baktığımızda küresel ekonominin birkaç ay öncesine oranla daha kötü durumda olduğunu teyit edebilirim'' ifadesini kullandı.
    
Raporda, G7 ülkelerinin 2012 yılında yüzde 1,4 büyüyeceği öngörülürken ABD'nin bu yıl için büyüme tahmini yüzde 2,4'ten yüzde 2,3'e çekildi. Avro Bölgesi'ndeki krizin çekirdek ülkelere de baskı yapmaya başladığı bildirilen raporda buna bağlı olarak Almanya'nın daralacağı öngörüldü. Buna göre ülke üçüncü çeyrekte yüzde 0,5, son çeyrekte ise yüzde 0,8 daralacak. Ancak ülkenin yılın ilk yarısındaki güçlü performansı dolayısıyla ülke 2012 genelinde yüzde 0,8 büyüyecek.

Fransa'nın 2012 büyüme tahmini yüzde 0,6'dan yüzde 0,1'e indirilirken büyüme tahminlerinde en sert düşüş ise İngiltere'de gerçekleşti. Ülkenin yıllık bazda büyüme tahmini yüzde 0,5'lik artıştan yüzde 0,7 daralmaya revize edildi. Raporda ayrıca İtalya ekonomisinin daralma tahmini de yüzde 1,7'den yüzde 2,4'e yükseltildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/oecd-g7-ulkelerinin-buyume-tahminlerini-asagi-cekti_100061.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!