Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye'nin 2011 Kültür ve Turizm Verileri

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda ''Türkiye'de Kültür ve Turizm Verileri 2002-2011'' kitabının tanıtımını yaparak, bazı önemli verileri basın mensuplarıyla paylaştı.

yapi.com.tr / AA
Türkiye'nin 2011 Kültür ve Turizm Verileri

Foto: Neslihan Can (AA)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda ''Türkiye'de Kültür ve Turizm Verileri 2002-2011'' kitabının tanıtımını yaparak, bazı önemli verileri basın mensuplarıyla paylaştı.

Sunuma başlamadan önce gazetecilere ekrana yansıtılan görüntünün neresi olduğunu soran Günay, ''Antalya Kekova'' cevabını alınca, bu bölgenin önümüzdeki yıllarda UNESCO Kültür Mirası Listesine gireceğine inandığını söyledi.

Bakanlığın turizm ve kültür alanındaki verileri kıyaslayan bir çalışma yaptığını anlatan Günay, ''Geçen yıl da aynı çalışmayı yaptık. Bilgilerin derli toplu bir hale gelmesini sağlamak istedik. Bundan sonraki yıllarda da benzer çalışmayı yaparak ilerlemiş miyiz, yerimizde mi saymışız görme imkanına kavuşacağız'' dedi.

Kültür ve turizm alanında iyi bir seyir izlendiğini vurgulayan Günay, kitapçık için emeği geçen tüm bakanlık personeline teşekkür etti.

Bakanlığın çalışmalarının son dönemlerde dikkat çekici bir hale geldiğini ifade eden Günay, ''Ben göreve geldiğimde gazeteler, dergiler kültür sanat sayfaları, televizyonlar kültür sanat saatleri yapacaklar demiştim. Bunlar gerçekleşmeye başladı. Turizm, arkeoloji, sanat konusunu irdeleyen, destekleyen özel yayın saatleri ve sayfalar oluşmaya başladı. Bütün medya mecralarında artık kültür ve turizm daha fazla yer buluyor'' diye konuştu.

''Türkiye'nin en büyük zenginliklerinin başında arkeoloji geliyor''

Türkiye'nin arkeoloji açısından en zengin, en çeşitli ülkelerden biri olduğunu belirten Bakan Günay, dünya arkeoloji tarihindeki bütün çeşitliliğin Türkiye'de bulmanın mümkün olduğunu kaydetti.

Çok ciddi gelişmelerden birisinin de müze ve ören yerleri ziyaretçi sayısında yaşandığını anlatan Günay, ''Biz son yıllarda müze mağazaları ve müze gişelerinde ciddi gelişmeler sağladık ve gelirimiz de çok arttı'' diye konuştu.

''Türkiye turizmi istikrarlı bir çizgiye oturdu''

Turist sayıları ve turizm gelirlerine de değinen Bakan Günay, Türkiye'nin gelen turist sayısı bakımından 2010'da 7. sırada yer aldığını, aynı şekilde turizm gelirinde de 12. sıradan 9. sıraya çıkıldığını bildirdi.

Türkiye'nin 2023 hedefinin önemli ölçümlemelerde ilk 10'a girmek olduğunu dile getiren Günay, şöyle devam etti:

''Türkiye ekonomisi içerisinde turizm çok önemli bir yer alıyor. Turizm hem ekonomi hem de istihdam açısından son derece önemli bir sektör. Bence 21. yüzyılda hem dünyada hem Türkiye'de en önemli sektörlerden birisi. Biz 80'lerin ortalarından bu yana turizm yapıyoruz. Turizmimiz istikrarlı bir çizgiye oturdu. Yüksek kaliteye doğru yöneliyoruz. Kitle otelleri yerine butik otellere yöneliyoruz. Anadolu içlerine turizmi çekmeye çalışıyoruz.''

''Turizm alt yapı destekleri çok önemli''

Türkiye'nin sürdürülebilir turizm yapması için altyapı desteklerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Günay, ''Sürdürülebilir turizm için doğanın, tarihin korunması temel şart. Bunun için turizm beldelerinin altyapıları çok önemli. Geçmiş yıllarda turizm tahsislerinden ciddi kaynaklar geldiği yıllarda biraz rehavet içinde davranılmış. Kaynak yeteri kadar sonuç alıcı alanlara gitmemiş. Son 4-5 yılda gelen bütün imkanları doğrudan doğruya alt yapıya yönlendirmeye çalışıyoruz. Altyapıya ayırdığımız kaynak bu yıl önemli bir oranda artmış durumda'' diye konuştu.

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyenin-2011-kultur-ve-turizm-verileri-_90811.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!