Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye'nin Başarılı Melek Yatırımcılarıyla Biraraya Geldi

Teknogirişim Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen METUTECH-BAN Adım Adım Yatırım etkinliğinde girişimciler, Türkiye'nin başarılı melek yatırımcılarıyla bir araya geldi.

yapi.com.tr / AA
Türkiye'nin Başarılı Melek Yatırımcılarıyla Biraraya Geldi

Teknogirişim Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen METUTECH-BAN Adım Adım Yatırım etkinliğinde girişimciler, Türkiye'nin başarılı melek yatırımcılarıyla bir araya geldi.

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, ODTÜ'nün 56 yıldır üç şey için uğraştığını belirterek, ''İlk amacımız dünya standartlarında eğitim vermek, ikinci amacımız araştırma yapmak, bilgi üretmek, üçüncü amacımız bilginin ekonomik değere dönüştürülmesi; inovasyon süreçlerini desteklemek hatta doğrudan içinde olmak'' diye konuştu.

Bu amaçların, tek başına yapacakları işler olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Acar, başka kurumlarla bir araya gelmeleri gerektiğini dile getirerek, inovasyon temelinde rekabet edilecekse aktörleri bir araya getirecek mekanizmaları kurmak gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Acar, amaçlarının bilgi nasıl ekonomik veya toplumsal yarara dönüşür olduğunu ifade ederek, bu sürecin halkalarının ODTÜ, ODTÜ Teknokent, METUTECH-BAN olduğunu dile getirdi.

Acar, çok yakın zamanda ODTÜ ve ODTÜ Teknokent arayüzünde iletişimcilerin inovasyon süreçlerini desteklemek üzere yeni bir yapıya gideceklerini belirtti.

''Fikirden, pazarda ürüne dönüşene kadar yolda...''

Teknogirişim Derneği Başkanı Nikolay Viskuşenko, derneklerinin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın teknogirişim desteğini almış firmaları bir araya getirip kurmuş olduğu bir dernek olduğunu söyledi.

Viskuşenko, üniversitelerde okuyan öğrencilerin fikirlerini gerçekleştirmede Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının verdiği 100 bin liralık destekle hem projelerini gerçekleştirdiğini hem de firmalarını kurup ticarileşmeye çalıştıklarını ifade etti. Derneklerinin amacına ilişkin olarak da Viskuşenko, fikirden, pazarda ürüne dönüşene kadar yolda bütün ihtiyaçların belirlenmesi olduğunu söyledi.

ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Mustafa İhsan Kızıltaş, 2011 yılının başında yatırımcılarla girişimcileri bir araya getirme vakitlerinin geldiğini belirterek, ''Bu süreci çalıştırmamız gerektiğini gördük'' dedi. Kızıltaş, Teknokent'in en değerli noktalarından bir tanesinin yeni fikirler, girişimciler olduğunu ifade etti. Kızıltaş, hedeflerinin 5 yıl içinde uluslararası anlamda başarılı teknoloji şirketleri çıkarmak olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından girişimciler ve yatırımcılar öykülerini anlattı ve etkinliğe katılanların sorularını yanıtladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyenin-basarili-melek-yatirimcilariyla-biraraya-geldi_91016.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!