Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye'nin Doğa Harikası İşte Bu Hale Geldi!

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde Düldül Dağı eteğinde bulunan Doğa harikası Sabun Çayı üzerindeki Karasu Şelalesi kurudu.

yapı.com.tr
Türkiye'nin Doğa Harikası İşte Bu Hale Geldi!

Cumhuriyet'in haberine göre, kuraklık sebebiyle azalan suyun tamamı, Sabun Çayı kenarındaki bir elektrik santraline aktarılınca şelale tamamen kurudu. Sabun çayı üzerinde inşa edilen Erem HES’e ait Çatakboğazı Regülatöründen suyun azalmasından sonra çay yatağına su bırakılmadı ve sadece kapaktan sızan suların aktığını belirten vatandaşlar, konuyu BİMER’e şikayet etti.

Sabun Çayı üzerinde bulunan enerji santralinden çay yatağına su bırakılmadığı için şelalenin kuruduğu ve doğal yaşamın zarar gördüğünü bildiren vatandaşlara DSİ 6. Bölge müdürlüğünden gelen cevapta firmanın konu hakkında uyarıldığı belirtildi. DSİ ile firma arasında yapılan anlaşma gereği, dere yatağındaki su 10 yıllık ortalamanın yüzde 10’undan aşağı olması durumunda suyun doğal hayata bırakılması gerekiyor.

Geçtiğimiz yıllarda Düziçi Belediyesi tarafından Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'ndan (DOĞAKA) destek alınarak yapılan patika yola kavuşan şelale son dönemde doğaseverleri, fotoğraf sanatçılarını, yerli ve yabancı birçok turiste ev sahipliği yapmış ve bölgede turizmin önemli duraklarından bir haline gelmişti.

Geçtiğimiz yıllarda çekilen ve Daniel Craig başrolünü üstlendiği James Bond serisinin "Skyfall" filminin bazı sahnelerinin çekimi de Karasu Şelalesi'nde yapılmıştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyenin-doga-harikasi-iste-bu-hale-geldi_115849.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!