Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye’nin En Akıllı Okulu Hizmete Açıldı

Türkiye’de akıllı bina sistemi ile yapılan tek okul olan Atlantik Eğitim Kurumları Ahmet Ulusoy Liseleri, Ankara İncek’te eğitim–öğretime başladı.<

Zaman
1


b>Türkiye’de akıllı bina sistemi ile yapılan tek okul olan Atlantik Eğitim Kurumları Ahmet Ulusoy Liseleri, Ankara İncek’te eğitim–öğretime başladı.

Okuldaki tüm tesisatlar teknik odalarından otomosyonla kontrol edilirken, lisenin her yeri son teknoloji ile donatıldı. 2003–2004 eğitim–öğretim döneminin başlaması ve okulun açılışı dolayısıyla düzenlenen törende bir konuşma yapan Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, Türkiye’nin kaliteli eğitime ihtiyacı olduğunu belirterek, Ahmet Ulusoy Liseleri’nde kaliteli eğitim için gerekli tüm şartların oluşturulduğunu gördüğünü söyledi. Ergezen, bilgisayarla donatılmış böyle bir okulda öğrenim gören öğrencilerin şanslı olduğunu vurguladı. Ergezen, devletin bir ilköğretim inşaatını 2, lise inşaatını ise 10 yılda bitirebildiğine dikkat çekerek, “Burada son teknolojinin kullanıldığı okul 16 ayda bitirilmiş. Böyle hizmet veren özel okulların sayısı artmalı.” diye konuştu. Tüm sınıflarında sinevizyon ve internet erişimi bulunan okulda, 500 kişilik sinema ve tiyatro salonu ile 750 kişilik kapalı spor salonu da bulunuyor. Öğrenci hakkında veliye rutin bilgiler verilmesinin yanında isteyen veliler internetten çocuklarını canlı olarak izleyebilecek. 20 bin metrekare kapalı alanı bulunan okulda alternatif yaz ve kış sosyal alanlarının çok olması öğrenciye boş zamanlarını değerlendirme imkanı sunuyor. Atlantik Eğitim Kurumları Ahmet Ulusoy Liseleri Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Tohum, Ahmet Ulusoy Anadolu ve Fen Lisesi’nde öğrencinin her anını dolu dolu geçirmesi için her şeyin düşünüldüğünü söyledi.

Açılışa, Milli Eğitim eski bakanları Mehmet Sağlam ve Vehbi Dinçerler, Yargıtay eski Başkanı Sami Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığı Yurtdışı Eğitim eski Genel Müdürü Aysal Aytaç, okulun arsasını bağışlayan Ülkü Ulusoy, öğrenciler, velileri ve çok sayıda davetli katıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyenin-en-akilli-okulu-hizmete-acildi_5802.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • ben afyonluyum bu cumartesi okulunuzu ziyaret ettim ve hayran kaldım YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!