Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye'nin En Büyük 2. Viyadüğü Açıldı

Türkiye'nin en büyük ikinci viyadüğü olan Karaağaç Bağlantı Yolu'nun (Meriç Köprüsü) açılışı Başbakan Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

yapi.com.tr
Türkiye'nin En Büyük 2. Viyadüğü Açıldı

Edirne'de Meriç ve Tunca Nehri'nin taşması sonucu yaşanan mağduriyetleri ortadan kaldırmak için yapılan Türkiye'nin en büyük ikinci viyadüğü ve köprüsü, Başbakan Binali Yıldırım tarafından hizmete açıldı.

Başbakan Binali Yıldırım açılışta yaptığı konuşmada, "Bu köprü bana göre Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden daha önemli. Karaağaç sel gelir Meriç taşar, Edirne ile bağlantısı kesilir. Bu köprünün uzunluğu bin 943 metre. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden daha uzun" dedi.

Sel ve taşkınlarda insan mağduriyeti ortadan kalktı

Edirne'de hemen hemen her yıl Meriç ve Tunca Nehirleri'nin gerek komşu ülke Bulgaristan'da gerekse de bölgede yaşanan aşırı yağışlar nedeniyle taşması sonucu, sel ve su taşkınları meydana geliyor. Taşkınlar sonucu Türkiye'nin en batısı olan ve Yunanistan'a sınır konumunda bulunan Karaağaç Mahallesi'nde yaşayan yaklaşık 5 bin vatandaş, tarihi Lozan Caddesi'nin sular altında kalması sonucu bölgelerinde mahsur kalıyor, dönem dönem de ulaşım askeri helikopterlerle sağlanıyordu. Başbakan Binali Yıldırım'ın Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı döneminde 2014 yılında temelini attığı Edirne-TEM Karaağaç Bağlantı Yolu Köprüsü, Başbakan Yıldırım'ın katılımlarıyla gerçekleştirilen açılış töreniyle hizmete açılarak, söz konusu sel ve su taşkınlarında insan faktörü tamamen ortadan kaldırılmış oldu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyenin-en-buyuk-2-viyadugu-acildi_157542.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!