Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye'nin En Uzun Tünelinde İlk Etap Tamam

Türkiye'nin en uzun tüneli olma özelliği taşıyan ve Ankara'nın 2050 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak Gerede Tüneli'nde ilk aşama tamamlandı.

yapi.com.tr/AA
Türkiye'nin En Uzun Tünelinde İlk Etap Tamam

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce inşa edilen Ankara İçmesuyu 2. Merhale Projesi Gerede Sisteminde ilk aşama tamamlandı.Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Ankara'nın 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak Gerede Tünelinde 3 farklı noktadan tünel delme makineleriyle kazı gerçekleştirildi. Bolu'nun Gerede ilçesinin kuzeydoğusundan başlayan, Ankara İçmesuyu 2. Merhale Projesi Gerede Sistemi, Ankara sınırları içindeki Çamlıdere Barajında son bulacak şekilde inşa ediliyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da takip ettiği projeye göre, yılda 226 milyon metreküp su aktarılması planlanıyor. Toplam 31,6 kilometre uzunluğundaki tünelin 18 bin 100 metrelik kısmı tamamlandı. 2014 yılı sonu itibarıyla bitirilmesi planlanan projeyle Gerede Havzasından yılda 226 milyon metreküp su, Türkiye'nin en uzun iletim tüneli vasıtasıyla Çamlıdere Barajına aktarılacak. Proje kapsamında, günlük su tüketimi ortalama 1 milyon metreküp olan Ankara'nın 2015-2050 yılları arasındaki nüfus artışı ve kullanım ihtiyaçları da göz önünde bulunduruluyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyenin-en-uzun-tunelinde-ilk-etap-tamam_110384.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!