Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Dünyada En Fazla Tünel Faaliyetinin Olduğu Ülkelerden Biri de Türkiye

Türkiye Tünelcilik Derneği (TTD) ve Altyapı ve Kazısız Teknolojiler Derneği (AKATED) tarafından düzenlenen 'Tünelcilik ve Mikrotünelcilik Kısa Kursu' İstanbul'da gerçekleştirildi.

yapi.com.tr
Dünyada En Fazla Tünel Faaliyetinin Olduğu Ülkelerden Biri de Türkiye

27 - 28 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen etkinlikte, 'TBM seçimi, tasarımı ve performans tahmini ilkeleri', 'büyük çaplı TBM tünelciliğinde karşılaşılan problemler', 'şehir içi tünel kazılarında yaşanan yüzey oturmalarının tahmini, etkisi ve çözüm önerileri', 'tünellerde fiber takviyesi – püskürtme beton ve segmentler' gibi sektör için önemli konular ele alındı. Dünyaca ünlü Herrenknecht, Solid-id, Smet Tunnelling gibi firmalar ile E-Berk, Tünelmak gibi alanında öncü yerel firmaların desteklediği ve katılımcısı olduğu kurs, 28 - 31 Ağustos 2014 tarihlerinde yapılacak 'Türkiye Tünelcilik Fuarı' öncesinde sektör için bir buluşma özelliğini de taşıyordu. Organizasyonda, Prof. Dr. Georg Anagnostou, Prof. Dr. Daniele Peila, Dr. Alun Thomas gibi önemli akademisyenlerin yanı sıra Cheng Chin Keong gibi sektör profesyonelleri de deneyimlerini aktardı.

NuhNuh Bilgin"O kadar çok tünel faaliyeti var ki, biz bile takip edemiyoruz"

Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Tünelcilik Derneği Başkanı Prof. Dr. Nuh Bilgin, Türkiye'nin şu anda dünyada en fazla tünel faaliyetlerinin olduğu ülkelerden biri olduğuna dikkat çekti ve "O kadar çok ki, artık biz de takip edemiyoruz. Hidroelektrik santraller için yapılan çalışmaların envanterini çıkarmak istedik; çok zor. Metro tünelleri, altyapı tünelleri, mikrotünel faaliyetleri derken müthiş olaylar var" dedi.  

Endüstriden gelen talep üzerine Türkiye Tünelcilik Derneği'ni kurmak durumunda kaldıklarını belirten Prof. Bilgin, “Beraber olmamızın, sempozyumlar düzenlememizin bu sektöre son derece faydası olacaktır. Norveç Tünelcilik Derneği'nden yazı aldık, Norveçli işadamları bizimle kurs yapmak istiyorlar. Gelecek sene yapılacak Türkiye Tünelcilik Fuarı kapsamında kısa bir kurs da yapacağız. Türk şirketleri dünyada büyük başarılara imza atıyor, örneğin bir firma disk yapıp tüm dünyaya satıyor" diye konuştu.

YasinYasin Torun14 ayrı ülkeden 130’u aşkın sektör profesyonelinin kursta katılımcı olduğunu belirten Türkiye Tünelcilik Derneği Genel Sekreteri Yasin Torun da, "28-31 Ağustos 2014 tarihinde gerçekleşecek Tünel Expo fuarı kapsamında daha büyük bir etkinlik düzenleyeceğiz. Burada 140 katılımcımız vardı; 2014 'teki fuarımızda binlerce katılımcı bekliyoruz. Dünya tarafından ne kadar takip edildiğimizi gördük" dedi.

Türkiye Tünel Expo, 28-31 Ağustos 2014 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dunyada-en-fazla-tunel-faaliyetinin-oldugu-ulkelerden-biri-de-turkiye_113035.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!