Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Türkiye'nin Enerji Üretimi 2 kat Arttı"

Türkiye-Fransa Ortak Ekonomik ve Ticaret Komitesi toplantısında konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Sadece önümüzdeki 10 yılda Türkiye enerji üretimini 2 katına çıkarmak zorunda. Geçtiğimiz 10 yıl içinde biz 2 katına çıkardık bunu, hatta 2 katından fazla çıkardık" dedi.

yapi.com.tr
"Türkiye'nin Enerji Üretimi 2 kat Arttı"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Fransa DışTicaret, Turizm ve Yurtdışında Yaşayan Fransızlardan Sorumlu Devlet Bakanı Matthias Felk, Türkiye-Fransa Ortak Ekonomik ve Ticaret Komitesi toplantısına katıldı. Takvim'in haberine göre, toplantının açılışında konuşan Bakan Zeybekci, "Türkiye AB ile ekonomik anlamda çok başarılı bir entegrasyona doğru gidiyor. Bugün ihracatın yüzde 49.5'unu AB'ye yapıyor, ithalatın yüzde 41-42'sini AB'den yapıyor. Türkiye, son 10 yılda 175.5 milyar dolar doğrudan yabancı sermaye girişinin yüzde 75'ini AB'den alıyor. AB'de bu figürlerin içinde, Fransa toplam ticaret hacmimizde 6. sırada. Doğrudan yabancı sermaye girişinde de Fransa'nın Türkiye'deki payı 10. sırada. Fransa ve Türkiye tarihi ilişkilerimizde, ekonomik büyüklüklerimiz için bunun çok daha gelişebileceğine inanıyorum" dedi.

Enerji yatırımları
Bakan Zeybekci, "Sadece önümüzdeki 10 yılda Türkiye enerji üretimini 2 katına çıkarmak zorunda. Geçtiğimiz 10 yıl içinde biz 2 katına çıkardık bunu, hatta 2 katından fazla çıkardık, 32 bin megawattan, 78 bin megawatta çıktı. Önümüzdeki 10 yıl içinde bunu ikiye bir daha katlayacağız, katlamak zorundayız çünkü Türkiye'nin ekonomik büyümesinin gerekliliği bu. 200 milyar doların üzerinde önümüzdeki 10 yılda Türkiye enerji alanında yatırım yapacak. Bunun 50-60 milyar doları yenilenebilir enerji alanlarında olacak. Türkiye bu alanlardaki yatırımlarını önemli bir şekilde destekleyecek" dedi.

Nükleer santraller
Zeybekci, "Türkiye bu arada Mersin ve Sinop nükleer santralleri konusunda da çok hızlı bir şekilde çalışmalarını devam ettiriyor. 2023 cumhuriyetimizin 100. yılında Bu nükleer santrallerin de hayata geçmesini istiyoruz. Bunlardan Sinop, Fransa-Türkiye açısında farklı anlam ifade ediyor. Türkiye bu hedeflere ulaşabilmek için şu anda dünyada en iddialı yatırım teşvik sistemini hayata geçirdi" diye konuştu. Zeybekci, Yatım teşvikinin zor iklimin yaşandığı 2016'da hayata geçirdiklerini belirterek, bu yatırım teşvik sisteminin dünyanın en iddialı yatırım teşvik sistemi olduğunu söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyenin-enerji-uretimi-2-kat-artti_155595.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!